Jarkko Mylly nimettiin Tokion paralympiajoukkueeseen
22.1.2021 klo 12:24
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Jarkko Mylly on nimetty Tokion paralympialaisiin. (Kuva: Lassi Palo)

Suomen Paralympiakomitean hallitus vahvisti torstain kokouksessaan Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön esityksen kolmesta uudesta urheilijavalinnasta Tokion paralympialaisiin. Yksi heistä on kivääriampuja Jarkko Mylly.

Jarkko Myllyn lisäksi valituiksi tulivat mäntsäläläiset ratsastajat Katja Karjalainen ja Pia-Pauliina Reitti. Jo aiemmin Tokion joukkueeseen oli nimetty viisi urheilijaa: yleisurheilijat Leo-Pekka Tähti, Toni Piispanen, Amanda Kotaja ja Marjaana Heikkinen sekä jousiampuja Jere Forsberg.

Jarkko Mylly ja Pia-Pauliina Reitti valmistautuvat ensimmäisiin paralympialaisiinsa. Katja Karjalaiselle Tokion kisat ovat sen sijaan jo neljännet paralympialaiset.

Haapavedeltä Pohjois-Pohjanmaalta kotoisin oleva Mylly oli ensimmäinen suomalaisurheilija, joka saavutti maapaikan Tokion paralympialaisiin, kun hän sijoittui toiseksi para-ampumaurheilun maailmancupin ilmakiväärikisassa Ranskassa syksyllä 2018.

– Olen tullut kilpa-ammunnan pariin metsästysharrastuksen kautta ja viimeiset noin kahdeksan vuotta kilpaillut totisemmin. Rion paralympialaisiin ei vielä ihan kynnet kyenneet, mutta sen jälkeen syntyi päätös, että ruvetaan tekemään töitä kohti Tokiota, 39-vuotias Mylly sanoi Paralympiakomitean tiedotteessa.

Mylly kilpailee ilmakiväärillä ja pienoiskiväärillä. Hän edustaa Haapajärven Ampumaseuraa, ja Haapajärveltä tulee myös henkilökohtainen valmentaja Timo Vaitiniemi. Hyvät harjoitteluolosuhteet löytyvät kotikylältä Haapavedeltä, joskin talviaikaan pienoiskiväärillä ampumiseen täytyy käydä pitämässä tuntumaa kerran kuussa 250 kilometrin päässä Jyväskylässä.

– Korona-aika on ollut vaikea siinä mielessä, että en ole kohta puoleentoista vuoteen käynyt yhtään kansainvälistä kilpailua. Ilmakiväärillä en ole kilpaillut kansallisissakaan kisoissa yli vuoteen. Pienoiskiväärillä oli kesällä SM-kisat ja joitain kansallisia kilpailuja. Harjoiteltu on kyllä hyvin, Mylly totesi.

Tokion paralympialaiset piti alun perin järjestää elo-syyskuun vaihteessa 2020, mutta koronaviruspandemian vuoksi ne siirtyivät vuodella eteenpäin. Uudet päivämäärät kisoille ovat 24.8.–5.9.