Paralympiakomitea: Jos korona suo, on suomalaisilla paraurheilijoilla edessään tiivis karsintakevät Tokioon
29.1.2021 klo 12:29
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Paljon on vielä koronaan liittyvää epävarmuutta kilpailukalentereissa, mutta keväällä ja alkukesästä olisi kuitenkin tarkoitus saada selville ne urheilijat, jotka lähtevät tavoittelemaan paralympiamitaleja Tokioon elo-syyskuussa.

Tokion paralympialaiset järjestetään 24.8.–5.9. Kahdeksan urheilijaa on jo nimetty Suomen joukkueeseen. Yksi heistä on ampumaurheilija Jarkko Mylly. Muut ovat yleisurheilijat Leo-Pekka Tähti, Toni Piispanen, Amanda Kotaja ja Marjaana Heikkinen, ratsastajat Katja Karjalainen ja Pia-Pauliina Reitti ja jousiampuja Jere Forsberg .

Paralympiakomitean tiedotteessa todetaan, että ”realistisen arvion” mukaan Suomen joukkueen koko tulee olemaan Tokiossa 20–25 urheilijaa, joka on pienempi lukema kuin vuonna 2016 Rio de Janeirossa (26). Tämä selittyy pitkälti sillä, että tällä kertaa Suomi ei ole saamassa kisoihin mukaan maalipallojoukkuetta.

Paikkoja Tokioon voi saada karsintakilpailujen ja rankingien lisäksi myös villillä kortilla, joita anotaan lajikohtaisesti kansainväliseltä lajiliitolta ja joka ne myös myöntää omien kriteereidensä mukaisesti. Aikaisemmissa kesäparalympialaisissa (2008–2016) Suomi on saanut 1–3 villiä korttia.

Paralympiakomitean tiedotteessa on käyty lajeittain läpi tilanne suomalaisurheilijoiden osalta gTokion suhteen. Ohessa on ampumaurheilun osuus:

”Jarkko Mylly saavutti maapaikan Tokioon jo syyskuussa 2018 ja tuli valituksi kisajoukkueeseen tammikuussa 2021. Viimeiset paikat Tokioon jaetaan Perussa järjestettävässä maailmancupin osakilpailussa (11.–20.5.).”