Aleksi Leppä myös Intian maailmancupiin
25.2.2021 klo 14:44
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Aleksi Leppä. (Kuva: Juha Saarinen)

Aleksi Leppä osallistuu Intian Delhissä maaliskuussa järjestettävään ampumaurheilun maailmancupiin.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) maailmancup-kausi alkoi maanantaina Egyptin Kairossa. Siellä kilpaillaan haulikkolajeissa eli skeetissä ja trapissa. Kairossa kilpailee 226 urheiluampujaa, jotka edustavat 34 maata. Suomalaisia ei ole mukana.

Intian Delhissä järjestetään maaliskuussa vuoden toinen maailmancup. Siellä kilpaillaan kivääri-, pistooli- ja haulikkolajeissa 18.-29. maaliskuuta. Pari viikkoa sitten kerrottiin, että ainoa Delhiin lähtevä suomalainen on kivääriampuja Juho Kurki (Kankaanpään Ampumaurheilijat).

Delhiin on nyt lähdössä toinenkin suomalainen eli kivääriampuja Aleksi Leppä (Haminan Ampumaseura). Hän päätti osallistua Delhin maailmancupiin rankingpisteiden takia.

– Haluan myös kansainvälistä kilpailukokemusta touko-kesäkuun EM-kilpailuja varten, Leppä sanoi.

EM-kilpailut pidetään Kroatian Osijekissa, missä jaetaan myös olympiamaapaikkoja Tokion olympialaisiin.

Kauden kolmas maailmancup piti järjestää 16.-27. huhtikuuta Etelä-Korean Changwonissa, missä ammutaan myös kaikki kolme lajia. ISSF ilmoitti torstaina, että maailmancup siirtyy. Uudesta ajankohdasta ei ole vielä tietoa.

// Artikkelia päivitetty torstaina 25.2. kello 15.13: Changwonin maailmancup siirtyy. //