Ajankohtaista koronavirustilanteesta
3.3.2021 klo 22:07
Anne Laurila
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen hallitus on määrännyt ensi maanantaina 8.3. alkavaksi kolmen viikon sulkutilan, joka koskee koskee Uuttamaata, Varsinais-Suomea, Satakuntaa, Kanta-Hämettä, Vaasaa, Ahvenanmaata ja Lappia.

Näillä alueilla hallitus kehottaa ottamaan heti käyttöön tason kaksi eli leviämisvaiheen tiukimmat rajoitukset. Muun muassa kokoontumiset on rajoitettu enintään 6 henkeen. Myös kiihtymisvaiheessa olevia alueita hallitus suosittelee ottamaan tiukempia rajoituksia käyttöön. Näitä alueita ovat: Itä-Savo, Etelä-Karjala, Pirkanmaa, Keski-Suomi, Päijät-Häme, Länsi-Pohja, Pohjois-Pohjanmaa, Etelä-Pohjanmaa ja Kymenlaakso.

Sulkutilan ajaksi yli 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta keskeytetään. Sulkutila vaikuttaa myös seurojen mahdollisuuksiin järjestää esimerkiksi kevätkokouksia. Muistutamme kuitenkin seuroja tilapäisestä laista, jonka avulla seura voi järjestää kokouksensa myös etäyhteyksin. Etäosallistumismahdollisuuden hyödyntäminen on erittäin suositeltavaa.

Ampumaurheiluliitto keskeyttää kilpailutoiminnan sulkutilan ajaksi sulkua koskevilla alueilla. Etäkilpailujen järjestäminen on kuitenkin edelleen mahdollista. Sulkutilan jälkeen kilpailunjärjestäjien tulee selvittää oman alueensa kulloinkin voimassa olevat rajoitukset ja harkita niiden suomissa rajoissa, onko kilpailu mahdollista järjestää osallistujille ja vapaaehtoisille turvallisella tavalla vai tulisiko se perua.

OKM on aiemmin julkaissut ohjeet lasten ja nuorten ryhmäharrastustoimintaan. Tämän ohjeen suositukset koskevat ensisijaisesti 12–18-vuotiaiden sisätiloissa tapahtuvaa ryhmäharrastustoimintaa. Valtioneuvoston periaatepäätöksen lähtökohtana on ollut, että alle 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoimintaa ei rajoitettaisi. Toimenpidetasolla 2, jonne nyt osa maata on siirtymässä, on kuitenkin suositeltavaa, että alle 12-vuotiaidenkin sisätiloissa tapahtuvassa harrastustoiminnassa noudatettaisiin niitä turvallisen harrastamisen kriteerejä, jotka ohjeessa on määritelty.

Lisäksi Olympiakomitean sivuille on koottu päivittyviä suosituksia lajien toimintaan, joita ampumaurheiluseurojenkin kannattaa noudattaa toiminnassaan.