Kolmelle ampumaurheiluseuralle korona-avustuksia
31.3.2021 klo 17:05
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt 1 983 200 euroa korona-avustuksina urheiluseuroille. Avustuksen tavoitteena on lievittää koronapandemian seuroille aiheuttamia taloudellisia menetyksiä.

Avustuksella turvataan urheiluseurojen toimintaa sekä lasten ja nuorten tavoitteellisen kilpa- ja huippu-urheilun edellytyksiä pandemian aiheuttamana poikkeusaikana. Avustusta sai 280 liikunta-ja urheiluseuraa. Niiden joukossa on kolme ampumaurheiluseuraa: Kuopion Ampuma- ja Metsästysseura (1500 euroa), Lapin Ampujat (2000) ja Mikkelin Ampujat (2000).

Avustusta saa käyttää 1.6.2020-31.1.2021 syntyneisiin toimitilojen vuokrista aiheutuneisiin kuluihin, sekä ohjaajien ja valmentajien palkkakuluihin. Hakemusten arvioinnissa otettiin huomioon vuonna 2020 seuroille ministeriöstä jaetut aikaisemmat avustukset.

Hallitus esitti vuoden 2020 toisessa lisätalousarviossaan lisämäärärahaa, joilla helpotetaan koronasta kärsiviä kulttuurin, nuorison ja liikunnan toimialoja. Eduskunta hyväksyi 24.4.2020 toisen lisätalousarvion, jossa myönnettiin yhteensä 19 600 000 euroa käytettäväksi liikunnan koulutuskeskuksille, liikunta- ja urheiluseuroille pandemiasta aiheutuneiden kustannusten ja ammattilais- ja kilpasarjojen tulonmenetysten alijäämän kattamiseksi, sekä peruuntuneiden urheilutapahtumien kustannuksiin. Tämä määräraha on näihin tarkoituksiin nyt käytetty.

Myönnetyt avustukset:
Erityisavustus urheiluseuroille toiminnan turvaamiseksi koronavirustilanteessa