Nuorisoseurapalkinto Vehasen malja Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseuralle
17.4.2021 klo 10:32
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ampumaurheiluliiton 100-vuotisjuhlavuoden perintönä saatiin liitolle uusi pysyvä kiertopalkinto, Vehasen malja. Se jaettiin nyt ensimmäisen kerran, ja voittaja on Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura.

Ampumaurheiluliitto vietti 100-juhlavuottaan vuonna 2019. Uudelle palkinnolle on antanut nimensä liiton kunniapuheenjohtaja Alpo Vehanen, joka toimi yhtenä juhlavuoden lahjoittajista liiton nuorisotyöhön. Palkinnon tavoitteena on motivoida seuroja panostamaan nuorisotoimintaan ja kehittämään sitä aktiivisesti.

Vehasen malja jaettiin nyt ensimmäisen kerran eli vuoden 2020 ansioista. Kiertävän pokaalin lisäksi seura saa 1000 euron stipendin nuorisotyöhön.

Palkinto myönnetään suurimman pistemäärän saavuttaneelle seuralle, kun tarkastellaan seuran koulutettujen valmentajien ja ohjaajien määrää, nuorten osallistumista kilpailuihin, alle 20-vuotiaiden jäsenten määrää ja sen kehitystä, järjestettyjen ampumaurheilukoulujen tai muiden vastaavien alkeiskurssien määrää ja tähtiseurastatusta.

Suurimman pistemäärän saavutti Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura (IMAS). Sen pisteet olivat 91,5. Toiseksi sijoittunut Kuusankosken Ampujat (KuusA) keräsi 89,9 pistettä. Turun Seudun Ampujat (TSA) oli kolmas 79,8 pisteellään.

Voittaja julkistettiin lauantaina pidetyn Ampumaurheiluliiton liittovaltuuston kevätkokouksen yhteydessä. IMAS pääsi voittonsa ansiosta hyvään juhlavuoden tunnelmaan, sillä kuluva vuosi on sen 100-vuotisjuhlavuosi.

Pistelaskennan tarkastelujaksona oli siis kalenterivuosi 2020. Jos kaksi tai useampi seura saavuttaa tasapisteet, palkinnon saa juniorien jäsenmäärältään pienempi seura. Pistelaskentaan on otettu sääntöjen mukaan vain ne seurat, jotka päivittivät seuratietonsa liiton nettisivujen seuroille-osioon ja jäsenensä Suomisportiin 31.12.2020 mennessä.

Vehasen maljan parhaita seuroja 2020

 1. Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura 91,5 pistettä
  2. Kuusankosken Ampujat 89,9
  3. Turun Seudun Ampujat 79,8
  4. Poliisien Ampumaseura 71,2
  5. Sibbo Skyttegille 69,8
  6. Asikkalan Ampumaseura 61,3
  7. Raseborg Skyttar 60
  8. Keski-Uusimaan Ampumaseura 55,2
  9. Kankaanpään Ampumaurheilijat 49,8
  Pisteitä sai kaikkiaan 49 seuraa.