TorSA:lle ja Hahlolle OKM:n seuratukea
27.4.2021 klo 14:07
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Tornionseudun Ampujat on saanut 10 000 euroa ja Simpeleen Hahlo 5000 euroa seuratukea, kun Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi tiistaina liikunta- ja urheiluseuroille lähes 4,5 miljoonaa euroa seuratoiminnan kehittämistukea.

Seuratuen avulla lisätään lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia sekä tuetaan paikallisen seuratoiminnan elinvoimaisuutta. Tornionseudun Ampujien (TorSA) kaksivuotisen hankkeen nimi on ”tähtäimessä täyden kympin Merilappi”. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että TorSA haluaa lisätä harrasteryhmiä niin nuorille kuin aikuisillekin haulikko- ja luotilajeissa, kertoi TorSA:n hallituksen jäsen Reijo Alkku.

– Haluamme myös helpottaa vähävaraisten mukaantuloa ampumaurheiluharrastuksen pariin, Alkku sanoi.

Simpeleen Hahlo sai 5000 euroa psyykkiseen valmennukseen, iltapäiväkerhotoimintaan ja urheiluampumakouluun.

Seuratukea myönnettiin yhteensä 408 hankkeelle. Niistä uusia hankkeita on 284 ja jatkoa aiemmalle hankkeelle on 124. Avustukset kohdistuvat 109 eri kuntaan. Seurojen yhteishankkeita on 43. Avustusta saavissa hankkeissa on esillä suomalaisen seuratoiminnan laaja kirjo ja moninaisuus.

OKM:n tiedotteen mukaan tämän vuoden hankkeissa on erityisen paljon esillä nuorten drop outin vähentäminen. Toimintaa kehitetään joko perustamalla erityisesti yli 13-vuotiaille ja sitä vanhemmille omia harrasteryhmiä, ottamalla nuoria mukaan seuran kehittämiseen, kouluttamalla nuoria ohjaaja-, toimitsija- ja tuomaritehtäviin. Lisäksi on hankkeita, joissa lähdetään toteuttamaan nuorten toivomia ja esittämiä toimenpiteitä.

Erityisliikunnan hankkeita on aiempaa enemmän, ja perheliikuntaa lisätään myös laajasti. Vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikunnan tukeminen nousi tämän vuoden haussa uudeksi alatavoitteeksi hallitusohjelman linjauksen mukaisesti. Kaikkiaan 152 avustusta saavassa hankkeessa osa avustuksesta menee suoraan vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikunnan tukemiseen joko harrastemaksuihin tai välinehankintoihin kohdentuen.

Myönnetyt avustukset ja tietoa seuratoiminnan kehittämistuesta täällä.