EM-Osijek: Elli Männistö arvokisadebyytissään 28:s
25.5.2021 klo 19:49

Elli Männistö ensimmäisessä arvokisastartissaan Osijekissa tiistaina. (Kuva: Risto Aarrekivi)

Elli Männistö sijoittui 28:nneksi tyttöjen 50m pienoiskiväärin asentokilpailussa, kun ampumaurheilun EM-kilpailut jatkuivat tiistaina Kroatian Osijekissa. Suomen skeet-pojat ovat ensimmäisen päivän jälkeen joukkuekilpailussa neljäntenä.

Kroatian Osijekissa järjestettävissä ampumaurheilun EM-kilpailussa oli tiistaina neljäs kilpailupäivä. Osijekissa kilpaillaan 10m ilma-aseiden lisäksi 25/50/300m kivääri- ja pistoolilajeissa sekä haulikkolajeissa (skeet ja trap). EM-kilpailuissa ovat mukana miehet, naiset, pojat (M20) ja tytöt (N20). Viimeiset mitalit jaetaan 5. kesäkuuta.

Tänään ohjelmassa oli kaksi suomalaislajia: tyttöjen 50m pienoiskiväärin asentokilpailu (3×40 ls) ja poikien skeetin ensimmäinen kilpailupäivä.

Elli Männistö (Punkalaitumen Kunto) edusti Suomea tyttöjen ”piekkarin” asentokisassa. Hän teki arvokisadebyytissään tuloksen 1141 (polvi 383, makuu 388, pysty 371), jolla hän sijoittui 28:nneksi. Finaaliraja oli 1160.

– Tulokseni oli minun perustasoani. Olen siihen ihan tyytyväinen, vaikka olisi se toki parempikin voinut olla. Joka asennossa oli vähän vaikeaa, esimerkiksi polviasennossa käytin aikaa melkein tunnin. Lopussa meinasikin sitten tulla kiire. Pystystä tuli eniten kaseja, Männistö kertasi kilpailuaan.

– Nyt on eka arvokisastartti takana, ja huomenna odottaa toinen (pienoiskiväärin makuuasento). Latasin tämän päivän kisaan ehkä eniten, mutta jokaisesta kisasta saa kokemusta.

Peruskilpailun parjaan tuloksen (1165) tehnyt Venäjän Alina Hizbullina sijoittui finaalissa kolmanneksi. EM-kultamitalin nappasi Unkarin Eszter Meszaros, ja hopeaa sai Espanjan Helena Arias Casals.

Poikien skeetissä ovat suomalaisista mukana Honkajoen Seudun Ampujien Oskari Lehtimäki ja Juha-Pekka Vähätalo sekä Ukko-Pekka Mäkinen Tornionseudun Ampujista. Tänään ammuttiin 75/125 kiekkoa. Eilen Puolustusvoimien Urheilukouluun valittu Mäkinen jatkaa kilpailua parhaana suomalaisena 16. sijalta, kun hän rikkoi 68 kiekkoa (23+24+21). Lehtimäki on 17:ntenä tuloksellaan 67 (20+24+23). Vähätalo teki tuloksen 67 (20+25+22), jolla hän on 19. sijalla.

Kilpailun kärjessä on 74 kiekkoa rikkonut Kyproksen Kleanthis Varnavides. Keskiviikkona ammutaan viimeiset 50/125 kiekkoa ja finaali.

Suomi on joukkuekilpailussa neljäntenä (202). Kypros johtaa kilpailua (214).

EM-Osijekin 10m ilmakiväärissä ja -pistoolissa kilpailee kaikkiaan 577 urheilijaa, jotka edustavat 52 maata. Startteja on 1194. 25/50/300m kivääri- ja pistoolilajeihin sekä haulikkolajeihin osallistuu 896 urheilijaa. He edustavat 49 maata, ja startteja on yhteensä 1929.

Ampumaurheilun EM-kilpailut
20.5.-6.6. Osijek, Kroatia

Suomalaistuloksia ja -tilanteita ti 25.5.

Tyttöjen 50m pienoiskivääri 3×40 ls + finaali: 1) Eszter Meszaros Unkari 458,6 (1164), 2) Helena Arias Casals Espanja 456,4 (1160), 3) Alina Hizbullina Venäjä 443,1 (1165), 4) Gitta Bajos Unkari 430,6 (1164), 5) Sara Karasova Tshekki 417,6 (1160), 6) Jennifer Kocher Sveitsi 409,0 (1163), 7) Katarina Fevzer Slovenia 397,9 (1160), 8) Sandra Arnold Sveitsi 397,7 (1163), … 28) Elli Männistö x. 43 osanottajaa.

Poikien skeet, 1. kilpailupäivän 75/125 kiekkoa: 1) Kleanthis Varnavides Kypros 74, 2) Cristian Ghilli Italia 73, 3) Kacper Baksalary Puola 72, … 16) Ukko-Pekka Mäkinen 68, 17) Oskari Lehtimäki 67, … 19) Juha-Pekka Vähätalo 67. 33 osanottajaa.

Joukkuekilpailu, tilanne 1. kilpailupäivä: 1) Kypros 214, 2) Italia 211, 3) Tshekki 208, 4) Suomi 202, 5) Kreikka 186, 6) Viro 181.

Seuraavat suomalaiset EM-kilpailuissa

Ke 26.5.

Ilmakiväärin parikilpailu, miehet/naiset: Suomi 1 (Sebastian Långström – Emmi Hyrkäs), Suomi 2 (Aleksi Leppä – Marianne Palo)
Tyttöjen 50m pienoiskivääri, makuu: Elli Männistö (Punkalaitumen Kunto)
Poikien skeet, 2. kilpailupäivä: Oskari Lehtimäki (Honkajoen Seudun Ampujat), Ukko-Pekka Mäkinen (Tornionseudun Ampujat), Juha-Pekka Vähätalo (Honkajoen Seudun Ampujat)
Miesten skeet, 1. kilpailupäivä: Eetu Kallioinen (Ala-Hämeen Ampujat), Timo Laitinen (Sibbo Skyttegille), Tommi Takanen (Lahden Ampumaseura)
Naisten skeet, 1. kilpailupäivä: Marjut Heinonen (Oulun Seudun Haulikkoampujat), Heidi Hämäläinen (Sibbo Skyttegille)

Tulevien päivien EM-ohjelma (suomalaislajit)