Eetu Kallioinen ja Lari Pesonen valittiin Tokion olympiajoukkueeseen
11.6.2021 klo 14:00
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Lari Pesonen ja Eetu Kallioinen edustavat Suomea Tokion olympialaisten miesten skeetissä. (Kuvat: Olympiakomitea)

Suomen Olympiakomitea nimesi perjantaina skeet-ampujat Eetu Kallioisen ja Lari Pesosen Tokion olympiajoukkueeseen.

Suomen Olympiakomitean hallitus kokoontui perjantaina ja vahvisti huippu-urheiluyksikön tekemät olympiavalinnat, joiden mukaisesti Tokion kesäolympialaisiin valittiin Suomen edustajiksi kahden ampumaurheilijan eli Eetu Kallioisen ja Lari Pesosen lisäksi sulkapalloilija Kalle Koljonen, uimari Fanny Teijonsalo ja yleisurheilijat Jarkko Kinnunen, Senni Salminen, Elmo Lakka sekä Annimari Korte ja Reetta Hurske.

Suomen joukkueeseen on nyt valittu 27 urheilijaa.

– Kevään ja alkukesän tulokset ovat olleet ilahduttavan hyviä laajalla rintamalla. Sulkapallon, uinnin ja ampumaurheilun EM-kisat sekä yleisurheilukauden avaus ovat tarjonneet hienoja suomalaishetkiä. Kokonaisuutena tavoittelemme noin 50 urheilijan olympiajoukkuetta Tokioon, ja keskitymme nyt rakentamaan urheilijoillemme parhaat mahdolliset olosuhteet kisakunnon viimeistelemiseen, kertoo huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki.

Ala-Hämeen Ampujia (A-HA) edustava Kallioinen, 23, ampui Suomelle maapaikan Tokioon kaksi viikkoa sitten Kroatian Osijekissa järjestetyissä EM-kilpailuissa, kun hän sijoittui kolmanneksi.

Pesonen, 26, saavutti maapaikan Suomelle toukokuussa 2019, kun hän sijoittui viidenneksi Etelä-Korean Changwonissa järjestetyssä maailmancupissa. Pesosen seura on Ilomantsin Erämiehet (IEM).

Suomen Tokioon lähtevässä olympiajoukkueessa on kolme ampumaurheilijaa, sillä trap-ampuja Satu Mäkelä-Nummela (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) nimettiin Suomen olympiajoukkueeseen joulukuussa 2019. Hän saavutti maapaikan aiemmin samana vuonna Lahdessa järjestetyssä maailmancupissa.

Mäkelä-Nummela lähtee jo neljänsiin olympialaisiinsa. Hän voitti naisten trapin olympiakultaa Pekingissä 2008 ja sijoittui Lontoossa (2012) seitsemänneksi ja Rio de Janeirossa (2016) kymmenenneksi. Kallioinen ja Pesonen osallistuvat olympialaisiin nyt ensimmäisen kerran.

Tokion kesäolympialaiset piti järjestää viime vuonna, mutta ne päätettiin siirtää pidettäväksi vuonna 2021. Siirron syynä oli maailmanlaajuinen koronavirusepidemia. Kisat järjestetään 23.7.-8.8. Olympialaisten alkuun on siis enää 42 päivää.

Miesten skeet ammutaan 25.-26. heinäkuuta, ja naisten trap kilpaillaan 28.-29. heinäkuuta Asakan ampumaradalla. Samassa paikassa ammuttiin olympiamitaleista myös vuonna 1964, jolloin Tokio isännöi olympialaisia edellisen kerran. Asakan radalle on rakennettu väliaikaiset olympiatasoiset suorituspaikat.

Kivääriampuja Jarkko Mylly (Haapajärven Ampumaseura) nimettiin Suomen paralympiajoukkueeseen viime tammikuussa. Paralympialaiset järjestetään Tokiossa elo-syyskuun vaihteessa (24.8.-5.9.).