Action air mukana Salon SM-viikolla 2022
15.6.2021 klo 13:21
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Kuudetta kertaa järjestettävä urheilun monilajitapahtuma SM-viikko tuo kesällä 2022 Saloon lähes 30 eri urheilulajin huiput kisaamaan Suomen mestaruuksista.

Alkuperäisen aikataulun mukaan SM-viikko oli tarkoitus järjestää Salossa jo tänä kesänä, mutta toisin kävi.

– Oli tarkoituksenmukaista siirtää SM-viikko kesään 2022, koska tänä kesänä se olisi auttamatta jäänyt jalkapallon EM-kisojen ja Tokion olympialaisten puristukseen, kertoi Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen siirron taustoista.

Hyvää kannattaa odottaa, ja SM-viikon tapauksessa se todellakin pitää paikkansa. Kesän 2022 tapahtuma on kerännyt ennätysmäärän osallistujia, kun peräti 24 lajiliittoa ja 28 lajia on määräaikaan mennessä ilmoittautunut mukaan.

Ampumaurheiluliiton lajeista Salon SM-viikolla on mukana IPSC action air, 6 mm muovikuulapistooleilla ammuttava practical-ammunta.

– Olen erittäin iloinen suuresta osallistujamäärästä. Osallistujaennätys kertoo pitkäjänteisestä yhdessä tehdystä työstä. SM-viikko on selvästi vakiinnuttanut asemansa suomalaisessa urheilumaailmassa, iloitsee SM-viikon vastaava tuottaja Päivi Harri.

Ensi vuoden kesä-heinäkuun vaihteessa, 30. kesäkuuta – 3. heinäkuuta, Salossa kilpaillaan SM-mitaleista neljän päivän ajan maalla, vedessä ja ilmassa. Mukana ovat action airin lisäksi muun muassa agility, biljardi, bridge, frisbeen pituusheitto, judo, kahvakuulaurheilu, kriketti, lacrosse, leuanveto, maastojousiammunta, maratonmelonta, otevoimailu, padel, petanque, speedgolf, tankotanssi, ultrajuoksu, vahvin SM, valjakkoajo, moottoroitu varjoliito ja X-trial.

– Jos määrä on huikea, niin sitä on myös lajikirjo. On suuri ilo tutustua näihin lajeihin ja lähteä tuomaan tätä kattausta katsojille sekä tv:n ääreen että tapahtumapaikoille, Päivi Harri sanoo.

Suomen Olympiakomitean hallinnoimaa SM-viikkoa tehdään ja toteutetaan lajien ja lajiliittojen välisenä yhteistyönä. Tapahtuman käytännön toteutuksesta vastaa KOKO Tapahtuma Osuuskunta yhdessä Yle Urheilun ja Salon kaupungin kanssa. Salon SM-viikko on järjestyksessään kuudes ja se järjestetään 30.6 -3.7.2022.