Leppä 49:s ilmakiväärillä, Kössi avauspäivän jälkeen 11:s skeetissä
24.6.2021 klo 19:45
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Kivääri-, pistooli- ja haulikkolajien maailmancup alkoi Kroatian Osijekissa suomalaisittain ilmakiväärin ja skeetin kilpailuilla. Ilmakiväärikilpailussa suomalaiskolmikon paras oli 49:nneksi yltänyt Aleksi Leppä. Skeetissä Oskari Kössi on suomalaisista parhaana avauspäivän jälkeen 11:s.

Aleksi Leppä ampui peruskilpailussa tuloksen 620,8. Finaaliin olisi vaadittu 627,7, mutta Leppä näki kilpailussaan paljon positiivista.

– Ammunnassa oli tosi paljon hyvää, vaikka tulos jäikin aika heikoksi. Pito oli hyvä ja tekeminen todella rauhallista ja hyvää. Harmi vaan, että en saanut ihan täydellistä rentoutta, ja joka sarjaan tuli 1–2 nykäisyä laukaushetkellä, josta seurasi huonoja laukauksia. Oli siis paljon hyvää, mutta jäi kyllä paljon parannettavaa, Leppä sanoi.

Sebastian Långström oli 62:s (617,8) ja ainoana suomalaisnaisena kiväärilajeissa Osijekissa kilpaileva Emmi Hyrkäs 67:s (619,4). Naisilla finaaliin vaadittiin 628,2.

– Hankala päivä. Teknillisesti ei suuria virheitä tullut, mutta pieniä asioita, jonka takia tulos jäi alhaiseksi. Nyt alkaa keskittyminen piekkariin (sunnuntaina). Toivotaan, että vähän lämpötila laskisi siihen mennessä, Långström sanoi.

Myös Hyrkäs harmitteli päiväänsä:

– Tekeminen oli tosi väkinäistä ja aluksi liian hidasta. Toisen sarjan jälkeen pakotin itseni ampumaan heti, kun sain tähtäyksen keskelle ja se toimi ajoittain. Välillä kuitenkin rytmi katosi tai kropasta tuli nykäisyjä, jotka veivät osumia kauas. Fiilikset ei ole päätä huimaavat, mutta vielä on onneksi kisoja jäljellä ja mahdollisuus parantaa, hän sanoi.

Äskettäin EM-kilpailuja isännöineessä Osijekissa kilpailee maailmancupissa yli 600 urheilijaa 61 maasta. Alun perin maailmancup piti järjestää samana ajankohtana Azerbaidzhanin Bakussa, mutta kilpailu jouduttiin perumaan koronavirusepidemian takia.

Tuloksia:

Osijek, Kroatia

Ampumaurheilun maailmancup, 1. päivä:

10m ilmakivääri, peruskilpailu:

Miehet: 1) Petar Gorsa Kroatia 631,9,…49) Aleksi Leppä Suomi 620,8,…62) Sebastian Långström Suomi 617,8. Finaaliin vaadittiin 627,7.

Naiset: 1) Fatemeh Karamzadeh Iran 633,6…67) Emmi Hyrkäs Suomi 619,4. Finaaliin vaadittiin 628,2.

Skeet, tilanne 1. päivän ja 75 kiekon jälkeen:

Miehet: 1) Nicolas Lejeune Ranska 75,…11) Oskari Kössi Suomi 73,…26) Tommi Takanen Suomi 72,…28) Samuli Ahokas Suomi 71,…31) Sami Aaltonen Suomi 71.