Tokio: Eetu Kallioinen ja Lari Pesonen positiivisin mielin kohti kisaa
22.7.2021 klo 12:35
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Eetu Kallioinen (vas.) ja Lari Pesonen viihtyvät Tokion kisakylässä. (Kuva: Mika Noronen / OK)

Suomen skeet-ampujat Eetu Kallioinen ja Lari Pesonen ovat Tokion olympialaisissa positiivisin ja luottavaisin mielin. ”Kaikki on ok”, he viestittivät suomalaismedialle torstaina.

Skeet-ampujat Eetu Kallioinen (Ala-Hämeen Ampujat) ja Lari Pesonen (Ilomantsin Erämiehet) olivat torstaina suomalaisen median haastateltavina. Suomen olympiajoukkueen johdon ja urheilijoiden ennakkoinfot Tokion olympialaisissa toteutetaan etäyhteydellä. Järjestely johtuu koronatilanteen aiheuttamista rajoituksista.

Lari Pesonen television tentissä.

Kallioinen, 23, ja Pesonen, 26, ovat olympialaisten ensikertalaisia. Kallioinen saavutti olympiapaikan toukokuussa, kun hän sijoittui Kroatian Osijekissa järjestetyissä EM-kilpailuissa hienosti kolmanneksi. Pesonen ampui maapaikan jo toukokuussa 2019, kun hän oli viides Etelä-Korean Changwonissa järjestetyssä maailmancupissa. Pesonen nimettiin Suomen olympiajoukkueeseen kesäkuussa.

Kallioinen ja Pesonen harjoittelivat kesä-heinäkuussa vajaan kahden viikon ajan Italiassa ja matkustivat olympiakaupunkiin viime viikon perjantaina. Harjoituksissa on ollut mukana koko ajan Ampumaurheiluliiton skeetin päävalmentaja, italialainen Pietro Genga. Kallioinen ja Pesonen palasivat Suomeen kaksitoista päivää ennen lähtöään Tokioon.

– Italiassa oli paljon ja laadukasta harjoittelua erittäin lämpimissä olosuhteissa, he kertoivat.

Asakan haulikkoradat ovat suomalaisten mielestä ”ookoo”:

– Ei ne ihan sellaiset ole kuin normaalisti, mutta ei niistä ole mitään valittamista. Kiekko näkyy hyvin, Pesonen sanoi.

Kisojen aikana olosuhteet ovat erityisen helteiset, mutta Kallioinen ja Pesonen eivät siitä valita:

– Ihmisen on hyvä olla, kun on lämmintä, Kallioinen totesi ja Pesonen nyökkäili vieressä.

Kuuden tunnin aikaeron he ovat huomanneet, mutta ongelma sekään ei ole ollut, sillä he ovat harjoitelleet tuntemustensa mukaisesti.

Suomen joukkueen talo Tokion kisakylässä on 14-kerroksinen kerrostalo. Majoitus on 6-7 hengen soluasunnoissa, joissa pääosa huoneista on kahden hengen huoneita. Kallioinen ja Pesonen ovat kämppiksiä.

– Kisakylästä on vain positiivista sanottavaa, kaksikko viestitti.

Miesten skeetissä kilpailee Tokiossa 30 ampumaurheilijaa, jotka edustavat 22 maata. Italian Gabriele Rossetti puolustaa Rion olympiavoittoaan Tokiossa. Sen sijaan Rion kaksi muuta mitalistia eli Ruotsin Marcus Svensson ja Kuwaitin Abdullah Al-Rashidi eivät ole Tokiossa mukana.

Skeetin ensimmäinen kilpailupäivä ammutaan sunnuntaina. Maanantaina ammutaan peruskilpailun toinen päivä ja finaali, johon pääsee peruskisan kuusi parasta.

– Antaa mennä rohkeasti vain eteenpäin eikä tartu liikaa asioihin. Jännitys on vain hyvä asia. Katsotaan sitten mitä tuleman pitää, Kallioinen sanoi.

– Harjoituksissa suunta on ollut oikea eli parempaan päin. Kaikki kiekot on rikottavissa, ja harvoin olen tyytyväinen, jos en kisaa voita, Pesonen puolestaan summasi kisaodotuksensa.

XXXII olympialaiset
23.7.-8.8. Tokio, Japani

Ampumaurheilu, suomalaisten ohjelma
(ajat Suomen aikaa)

Su 25.7. (5. kisapäivä)
3.30-10.00 Miesten skeet (Eetu Kallioinen ja Lari Pesonen)

Ma 26.7. (6. kisapäivä)
4.00-8.00 Miesten skeet (Eetu Kallioinen ja Lari Pesonen)
9.50 Finaali: Miesten skeet

Ke 28.7. (8. kisapäivä)
6.00-9.10 Naisten trap (Satu Mäkelä-Nummela)

To 29.7. (9. kisapäivä)
3.00-6.20 Naisten trap (Satu Mäkelä-Nummela)
8.30 Finaali: Naisten trap

Tutustu Suomen Olympiajoukkueeseen
Kisa-opas tarjoaa kattavasti tietoa Tokion olympialaisista
Aikataulu ja tulokset