Tokio: Satu Mäkelä-Nummela neljänteen olympiastarttiinsa
27.7.2021 klo 20:12
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Satu Mäkelä-Nummela virallisissa harjoituksissa Asakan olympiaradalla. (Kuva: Lassi Palo)

Trap-ampuja Satu Mäkelä-Nummelan neljäs olympiastartti alkaa keskiviikkona.

Tokion olympialaisten ampumaurheilussa alkaa keskiviikkona naisten trapin peruskilpailu kello 3.00. Kokenut arvokisakävijä ja olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela motivoituu edelleen kilpailemisesta ja odottaa kisasta kovatasoista.

– Ei ole itsestäänselvyys, että täällä kisoissa ollaan, kyllähän se vaatii töitä. Mutta niin kauan kuin ammunta lähtee sydämestä, se on kivaa. Edelleen on se polte siihen tekemiseen, Mäkelä-Nummela sanoi Olympiakomitean ennakkoinfossa Tokiossa.

Suomen olympiajoukkueen johdon ja urheilijoiden ennakkoinfot Tokion olympialaisissa toteutetaan etäyhteydellä. Järjestely johtuu koronatilanteen aiheuttamista rajoituksista.

Mäkelä-Nummela, 50, voitti olympiakultaa Pekingissä 2008. Hän sijoittui Lontoossa (2012) seitsemänneksi ja Rio de Janeirossa (2016) kymmenenneksi. Kukaan edellisten kisojen eli Rio de Janeiron olympialaisten mitalikolmikosta ei ole Tokiossa. Naisten trapin voitti Riossa Australian Catherine Skinner. Uuden-Seelannin Natalie Rooney oli toinen ja Yhdysvaltain Corey Cogdell kolmas.

Naisten trapiin osallistuu Tokiossa 26 ampumaurheilijaa, jotka edustavat 19 maata.

– Olen heittänyt, että siellä on noin kahdeksan, joilla on mahdollisuus voittoon. Se on siitä kiinni, kenellä palapelin palaset sattuu loksahtamaan kohdalleen, Orimattilan Seudun Urheiluampujia (OSU) edustava urheilija sanoo.

Naisten trapin ensimmäisenä kilpailupäivänä ammutaan 75/125 kiekkoa. Peruskilpailun toinen kilpailupäivä (50/125 kiekkoa) ja finaali ammutaan torstaina.

XXXII olympialaiset (ampumaurheilu)
24.7.-2.8. Tokio, Japani

Suomalaisten ohjelma (ajat Suomen aikaa)

Ke 28.7. (8. kisapäivä)
6.00-9.10 Naisten trap (Satu Mäkelä-Nummela)

To 29.7. (9. kisapäivä)
3.00-6.20 Naisten trap (Satu Mäkelä-Nummela)
8.30 Finaali: Naisten trap

Tokion olympialaisten ohjelma ja tulokset täällä.