Superfinaali nimettiin Vesa Törnroosin muistokilpailuksi: ”Tämä kisa meni niin Veskulle”
5.9.2021 klo 18:33
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Pidetyn ampujan muistoa kunnioitettiin Hälvälän ampumaradalla. (Kuvat: Lassi Palo)

Hollolan Hälvälässä ammuttiin viikonloppuna tunteikas haulikkolajien Superfinaali, joka oli nimetty Vesa Törnroosin muistokilpailuksi. ”Tämä kilpailu meni niin Veskulle”, sanoi naisten trapin voittanut Noora Antikainen.

Noora Antikainen.

Hollolan Hälvälässä ammuttiin viikonloppuna haulikkolajien (skeet ja trap) Superfinaali eli Vesa Törnroosin muistokilpailu. Trap-ampuja Törnroos kuoli viime vuoden huhtikuussa vain 37-vuotiaana sairastettuaan syöpää.

Törnroos oli erittäin pidetty urheilija, joka edusti Suomea useissa kansainvälisissä arvokilpailuissa, muun muassa Rio de Janeiron olympialaisissa (2016). Hänen seuransa oli Superfinaalin järjestävä seura eli Lahden Ampumaseura (LAS). Muistokilpailun avaussanat lausui lauantaina Ampumaurheiluliiton entinen toiminnanjohtaja Risto Aarrekivi. Kilpailuun osallistui 160 ampumaurheilijaa.

Noora Antikainen (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) tähtäsi naisten trapin voittoon. Hän liikuttui kilpailun jälkeen muistellessaan Törnroosia.

– Tunteet olivat pinnassa koko ajan. Tämä kilpailu meni niin Veskulle. Kaikki ajatukset ovat tulleet voimakkaasti mieleen, Antikainen sanoi ja pyyhki kyyneleitään.

Timo Laitinen.

Samoin ajatuksin olivat myös miesten skeetin voittanut Timo Laitinen (Sibbo Skyttegille), miesten trapin kakkonen Vili Kopra (OSU) ja Heidi Hämäläinen (Sibbo Skyttegille), joka voitti naisten skeetin.

– Vesku kävi ajatuksissani useamman kerran kilpailun aikana. LAS:lta oli hieno ele järjestää tällainen kilpailu, johon osallistui useita ulkomaalaisiakin ampujia Veskun takia. Tunteikas kisa, Laitinen sanoi.

Kopralla on myös kauniit muistot Törnroosista:

– Kaikilla on vain hyviä muistoja hänestä. Tein useammankin reissun Veskun kanssa, hieno mies.

Hämäläinen sanoi, että Törnroos oli aina ”tosi mukava kaikille”.

– Hienoa, että Veskua muistetaan tällä tavalla.

Kopra hävisi finaalissa uusinnan jälkeen Irlannin Derek Burnettille 0-1. Laitinen puolestaan voitti uusinnassa Tommi Takasen (LAS) 2-1.

Vili Kopra.

– ”Sössin” lopussa aika pahasti kriittisillä hetkillä. Se harmittaa. Opiskelut alkoivat taas viime viikolla, ja loppuvuoden aikana minun on tehtävä työharjoittelun lisäksi opinnäytetyö ja muutama kurssi. Ammunta jatkuu, nyt on välillä vain pakko tehdä kouluasioita, Kopra sanoi.

Laitisen mukaan tiukka finaali oli ”hauska ampua”:

– Kausi loppui nyt tähän, ja syksy jatkuu metsästyksellä. Kausi oli kaksijakoinen. Oli hyviä hetkiä, mutta kaikki tavoitteet eivät toteutuneet.

Hämäläinen on ampunut tämän kauden aikana ”aika vähän”. Hän aikoo kuitenkin panostaa taas ensi vuonna tosissaan ampumaurheiluun, kuten muutama vuosi sitten:

– Pariisi (olympialaiset 2024) tulee aika äkkiä. On pakko alkaa taas tsempata, Pariisi on iso maali.

Heidi Hämäläinen.

Haulikkolajien Superfinaali – Vesa Törnroosin muistokilpailu (skeet ja trap)
4.-5.9. Hollola

Tuloksia su 5.9.

Miesten skeet 125 kiekkoa + finaali: 1) Timo Laitinen SSG 56/uusinta 2 (117), 2) Tommi Takanen LAS 56/1 (117), 3) Eetu Kallioinen A-HA 44 (117), 4) Sami Aaltonen RSA 32 (119), 5) Lari Pesonen IEM 25 (112), 6) Janne Vallioniemi A-HA 12 (113).18 osanottajaa.

Naisten skeet 125 kiekkoa + finaali: 1) Heidi Hämäläinen SSG 48 (113), 2) Nea Vallioniemi A-HA 46 (105), 3) Kaisa Kurki A-HA 34 (110), 4) Satu Sarmala HyMA 20 (98).

Miesten trap 125 kiekkoa + finaali: 1) Derek Burnett Irlanti 39/uusinta 1 (115), 2) Vili Kopra OSU 39/0 (117), 3) Mika Bister K-64 27 (117), 4) Juho Mäkelä OSU 24 (117), 5) Jukka Laakso OSU 21 (115), 6) Onofre Notebaert Belgia 17 (119). 32 osanottajaa.

Naisten trap 125 kiekkoa + finaali: 1) Noora Antikainen OSU 38 (110), 2) Aoife Gormaily Irlanti 36 (110), 3) Mopsi Veromaa SSG 29 (109), 4) Aili Popp Viro 23 (102), 5) Satu Pusila LAS 21 (106), 6) Satu Mäkelä-Nummela OSU 14 (105). 10 osanottajaa.

Kaikki tulokset löydät täältä.