Jakobstads Skytteförening järjesti FITASC Sportingin SM-kilpailut Pietarsaaressa
6.9.2021 klo 06:21

Yleisen sarjan mitalistit: voittaja Harri Heinonen, kakkonen Juhani Moilanen ja kolmonen Tuomas Asikkala.

Viikonloppuna pidettiin FITASC Sportingin SM-kilpailut aurinkoisessa mutta tuulisessa Pietarsaaressa.

Teksti ja kuva: Anci Sandås

Jakostads Skytteföreningenin (JSF) järjestämään kilpailuun osallistui 140 ampujaa, jotka ampuivat 200 kiekkoa ns. ”Old Style FITASC Sporting” -tyyliin.

Yleisen sarjan voitti Suomen Metsästysyhdistyksen (SMY) Harri Heinonen tuloksella 181. Heinosen mielestä oli hienot kilpailut. Radat olivat monipuoliset ja haastavat. Pienten alkuhaasteiden jälkeen kilpailut saatiin vedettyä hyvin loppuun asti.

– Voitto maistuu aina, Heinonen hymyili.

Yleisen sarjan hopeamitalin sai Oulun Metsästys- ja Ampumaseuran (OMAS) Juhani Moilanen (180) ja pronssia Oulaisten Ampujien (OulA) Tuomas Asikkala (179).

Naisten sarjan voitti JSF:n Laura Peltokangas tuloksella 155. Tämä on järjestäneen seuran JSF:n ensimmäinen naisten Suomen mestaruus FITASC sportingissa. Salon Seudun Ampujien Liina Laine sai hopeaa tuloksella 153 ja pronssia OMAS:n Johanna Huotari tuloksella 150.

Junior-sarjan voitti Sibbo Skyttegillen (SSG) Oliver Ojansuu tuloksella 167, toiseksi tuli Roope Hanni, OMAS, tuloksella 158 ja kolmaneksi Tuukka Lupsakka (Viitasaaren Ampujat) 149 kiekolla.

Y20-sarjan voitti Rasmus Kumpuvaara, OMAS, tuloksella 149, Casper Friman, Raseborgs Skyttar, tuli toiseksi tuloksella 139 ja Niko Sinisalo, Keski-Suomen Haulikkoampujat, kolmanneksi 95 kiekolla.

Y56-sarjan voitti Vesa Kujansivu, SSG, 165 kiekolla, toiseksi tuli Pauli Moilanen, OMAS, 160 kiekolla ja kolmantena oli Petri Palo, SSG, 154 kiekolla.

Y66-sarjan voitti JSF:n Rune Sundqvist 158 kiekolla, toiseksi tuli SSG:n Kalle Suominen 154 kiekolla ja kolmanneksi Timo Riikonen, HyMa, tulos 139. Hän voitti  Rune Lindströmin uusinnassa.

Y73-sarjan voitti Keski-Suomen Ampujien Pertti Laine tuloksella 157 kiekkoa, toiseksi tuli Valkeakosken Rihlan Markku Aaltonen tuloksella 135 ja kolmanneksi SSG:n Martti Paananen tuloksella 130.