Länsi-Uudenmaan poliisilaitos järjestää ampuma-asekouluttajien koulutuksen 2.10.
17.9.2021 klo 13:13
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos järjestää yhdessä muiden poliisilaitosten kanssa yhdistyslain 4 §:n mukaisten luvanvaraisten yhdistysten (ampumaseura) ampuma-asekouluttajien koulutuksen lauantaina 2. lokakuuta kello 9-16.

Koulutuspaikkana toimii videoyhteydellä Poliisihallituksen tilat Riihimäellä osoitteessa Konepajankatu 2. Saapuminen Poliisihallituksen aulaan klo 8.30, jossa on koulutettavien vastaanotto. Ohjelmassa on tunnin ruokatunti. Poliisihallituksen tiloissa ei ole ravintolaa.

Koulutukseen otetaan Poliisihallituksen tiloihin Riihimäellä nykyisten kokoontumisrajoitusten ja poliisilaitos kohtaisen kiintiön perusteella 8 osallistujaa Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueelta. Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti niille, joiden ampuma-asekouluttajaksi hyväksyntä on vanhentumassa.

Koska paikkoja on rajallinen määrä, otetaan koulutukseen pääsääntöisesti yksi henkilö per yhdistys.

Ampuma-asekouluttajakoulutuksen suorittanut voi hakea kouluttajahyväksynnän ja antaa tämän jälkeen aktiivisuustodistuksia ampuma-aselupaharkintaa varten. Todistus tarvitaan haettaessa lupaa pistoolilla, pienoispistoolilla, revolverilla, pienoisrevolverilla ja erityisen vaarallisilla aseilla tapahtuvaan urheilu- ja harjoitusammuntaan. Koulutus ei valmenna ampuma-aseilla tapahtuvaan toimintaan, vaan aktiivisuustodistusten antamiseen yhdistyksen jäsenille näiden hakiessa ampuma-aselupia poliisilaitokselta.

Ampuma-asekouluttajaksi hyväksymisen edellytykset ovat seuraavat; henkilö on täyttänyt 20 vuotta ja suostuu tehtävään, hän on ampuma-aseen hallussapitoon oikeuttavan luvan haltija, hän on yhdistyslain 4 §:ssä tarkoitetun yhdistyksen jäsen tai sen palveluksessa ja hän on hyväksytysti suorittanut ampuma-asekouluttajakoulutuksen.

Koulutukseen tulee ilmoittautua etukäteen sähköpostilla asehallinto@poliisi.fi 24.9. mennessä. Ilmoittautuminen otsikoidaan ”Ampuma-asekouluttajakoulutus 2.10.2021”. Ilmoittautumisen voi tehdä vain yhdistys, ei yhdistyksen jäsen henkilökohtaisesti. Ilmoittautumista ei voi perua, eikä osallistujaa vaihtaa.

Ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa seuraavat tiedot:

Koulutukseen osallistuvan nimi, henkilötunnus ja yhteystiedot (osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero), yhdistys- ja Y-tunnus, joka tulee hakemaan ampuma-asekouluttajahyväksyntää koulutukseen ilmoittautuvalle.

Koulutusmaksu 31 euroa (SM:n asetus poliisin suoritteiden maksullisuudesta) pitää olla suoritettu etukäteen ja kuitti siitä olla ilmoitetun henkilön mukana koulutuksessa.

Poliisihallituksen asehallinto ilmoittaa koulutukseen hyväksytyille sähköpostitse 27.9. Ampuma-asekouluttajaksi hyväksymistä hakevan on lisäksi esitettävä yhdistyksen päätös ampuma-asekouluttajaksi nimeämisestä viimeistään kouluttajahyväksyntää haettaessa. Osallistujan on koulutustilaisuudessa todistettava henkilöllisyytensä. Ajokortti ei ole henkilöllisyystodistus.

Lisätietoja antaa:
Ylitarkastaja Jussi Kytösaari (jussi.kytosaari@poliisi.fi)