Suomelle Compak Sportingin MM-hopeaa ja -pronssia
20.9.2021 klo 06:22
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomi hienosti MM-hopealle!

Suomalaiset Compak Sporting -ampujat menestyivä loistavasti Compak Sportingin MM-kisoissa Kyproksella Larnakassa viikonloppuna.

Teksti ja kuvat: Anci Sandås

Oliver Ojansuu sai henkilökohtaisen MM-pronssin.

Compak Sportingin MM-mitaleista kilpailtiin Kyproksen Larnakassa. Oliver Ojansuu sai pronssia juniorisarjassa tuloksella 193. Kaksi ensimmäistä sijaa veivät italialaiset ampujat Cristian Camporese (196) ja Gabriele Morabito (194).

Ojansuun henkilökohtaisen mitalin lisäksi Suomi sai junioreiden MM-joukkuehopeaa yhteispistein 554. Joukkueessa ampuivat Ojansuun lisäksi Rasmus Kumpuvaara (184) ja Roope Hanni (177). Italialaiset juniori-ampujat veivät joukkuekullan tuloksella 577.

Yleisessä sarjassa Juhani Moilanen oli viides tuloksellaan 196+24+2.

Ojansuun mielestä on aina kiva päästä Kyprokselle ampumaan.

”Olemme muutamana aikaisempana vuonna maajoukkuejunioreiden kanssa käyneet täällä treenaamassa valmentajamme Anti Järvelaidin kanssa, ja ne ovat aina olleet hyviä leirejä. Oli mukava tulla ampumaan maailmanmestaruuskisoja tuttuihin maisemiin. Radat olivat hienoja ja vaihtelevia, ja ampujien taso kova. Kokonaisuutena hieno kisa. Olen tyytyväinen suoritukseeni, ja on mahtavaa, että saatiin myös joukkuehopeaa.”

Muut suomen Sporting-ampujat pärjäsivät myös hienosti: Tero Rantonen sai 191 kiekkoa, Markku Ojansuu 185 kiekkoa, Mattias Blomster 184 kiekkoa, Tuomas Mattila 182 kiekkoa, Marko Tikkanen 180 kiekkoa. Naisten sarjassa Johanna Huotari sai 172 kiekkoa ja Anna Lillqvist 151 kiekkoa.

Miesten joukkue, johon kuuluivat Juhani Moilanen, Tero Rantonen ja Tuomas Mattila, oli miesten sarjan seitsemäs tuloksella 569 kiekkoa (196, 191 ja 182 kiekkoa).

Nelipäiväiset MM-kisat käytiin kuumassa säässä Larnaca Olympic Shooting Rangella. Osallistujia oli yhteensä 482 ampujaa.