Vesa Järviselle paratrapin MM-hopeaa!
25.9.2021 klo 19:20

Vesa Järvinen on saavuttanut paratrapin MM-hopeamitalin lauantaina Italiassa. Juha Myllymäki sijoittui sarjassaan kuudenneksi, ja Joonas Pyhälä voitti kansainvälisen GP-kisan.

Paratrapin MM-kilpailut päättyivät tänään lauantaina Italian Lonatossa. Suomesta oli mukana neljä ampumaurheilijaa: Juha Myllymäki (Kaustisen Pohjan-Veikot), Pasi Saarinen (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) ja Vesa Järvinen (Sibbo Skyttegille) sekä Joonas Pyhälä (Pohjois-Hämeen Ampujat), joka osallistui kisojen yhteydessä järjestettyyn kansainväliseen GP-kilpailuun.

Perjantaina ammuttiin ensimmäisen kilpailupäivän 75/125 kiekkoa ja tänään lauantaina viimeiset 50 kiekkoa ja finaalit.

Järvinen oli PT2-kilpailussa avauspäivän jälkeen viidentenä ja Saarinen 17:ntenä. Järvinen oli lopulta peruskilpailussa neljäs ja pääsi hienosti kuuden parhaan finaaliin. Hänen tuloksensa oli 108 (22+23+20+22+21). Saarinen sijoittui 15:nneksi rikottuaan 83 kiekkoa.

Järvinen ampui finaalissa MM-hopeamitalin arvoisesti. Espanjan Ignacio Oloriz Sanz voitti maailmanmestaruuden neljän kiekon erolla Järviseen (39-35).

– Tällä hetkellä tuntuu siltä, että en tiedä miten selvisin kakkoseksi asti. Peruskilpailussa oli muutama hetki, jossa miestä koeteltiin, mutta niistä selvittiin kohtuudella läpi, Järvinen kertoi kilpailun jälkeen.

Pasi Saarinen (vas.), Juha Myllymäki ja Vesa Järvinen ryhmäkuvassa.

– Vähän sama toistui sitten finaalissa. Todella onnellinen ja hyvä fiilis! Kiitos tukijoille ja muille ampujille hyvästä tiimihengestä.

MM-pronssi meni Italian Antonino Ventrelle, ja neljänneksi sijoittui Ison-Britannian George Glover, joka oli peruskilpailun ykkönen (110).

Myllymäki oli PT1-kilpailussa avauspäivän jälkeen kolmantena, mutta nousi peruskilpailun ykköseksi tuloksellaan 103 (21+20+17+23+22). Eroa seuraaviin oli neljä kiekkoa.

– Kisa kulki hyvin, ja peruskisan sijoitus  oli parempi kuin osasin odottaa. Intoa oli finaaliin, joka sitten lähti takerrellen liikkeelle. Ongelma selvisi valmentaja Pekka Maunulan vinkistä. Perä oli valunut liikaa olkapäälle tuosta rintalastan päältä. Sen jälkeen osuin, mutta peli oli menetetty, Myllymäki kertoi.

– Mutta onhan se jotakin olla MM-kilpailuissa peruskisan paras. Finaalit on sitten aina arvoitus, hän mietti.

Myllymäki sijoittui finaalissa lopulta kuudenneksi. Voiton vei Kyproksen Neofytos Nikolaou ME:tä sivuavalla tuloksella 37.

Pyhälä voitti hienosti kansainvälisen PT2-luokan GP-kilpailun. Hän oli finaalissa Italian Griorgo Fazzaria parempi pistein 44-39. Pyhälän peruskilpailun tulos oli 104.

Paratrapin MM-kilpailut
24.-25.9. Lonato, Italia

Tuloksia la 25.9.

Trap PT2-kilpailu 125 kiekkoa + finaali: 1) Ignacio Oloriz Sanz Espanja 39 (109), 2) Vesa Järvinen Suomi 35 (108), 3) Antonino Ventre Italia 27 (109), 4) George Glover Iso-Britannia 22 (110), 5) Alessandro Spagnoli Italia 19 (106), 6) Raffaele Talamo Italia 16 (106), … 15) Pas6i Saarinen 83. 19 osanottajaa.

Trap PT1-kilpailu 125 kiekkoa + finaali: 1) Neofytos Nikolaou Kypros 37/sivuaa ME:tä (99), 2) Oreste Lai Italia 34 (99), 3) Mohammed Alhebsi Yhdistyneet Arabiemiraatit 27 (94), 4) Aleksandr Saharnov RPC 24 (93), 5) Eisa Alzubaidi Yhdistyneet Arabiemiraatit 19 (99), 6) Juha Myllymäki Suomi 14 (103). 26 osanottajaa.

GP-kilpailu: trap PT2-kilpailu 125 kiekkoa + finaali: 1) Joonas Pyhälä Suomi 44 (104), 2) Griorgo Fazzari Italia 39 (95), 3) Michel Libert Belgia 28 (101), 4) Daniele Gamberini Italia 24 (101), 5) Filip Marinov Slovakia 21 (108), 6) Felice Pozzi Italia 17 (98). 12 osanottajaa.

Kaikki tulokset löydät täältä.

// Artikkelia päivitetty klo 20.50: lisätty kansainvälisen GP-kilpailut tiedot ja tulokset. //