Niklas Hyvärinen ja Aino Vaittinen Suomen mestareiksi Maaningalla
26.9.2021 klo 19:26
Sami Heikkilä
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Putoavan taulun Suomen mestaruudet ratkottiin tänään M, N ja nuorten sarjoissa SM-viikonlopun päätöspäivänä Maaningalla

Niklas Hyvärinen RS ja Aino Vaittinen HIAS voittivat M ja N sarjojen Suomen mestaruudet.

Miesten sarjan Suomen mestaruuteen ampui Raseborgs Skyttaren Niklas Hyvärinen. Peruskilpailun toiselta sijalta alkueriin lähtenyt Hyvärinen tiputti ensin SSG:n Timo Ristimäen erin 2-0. Välierissä vastaan tullut Markus Kastepohja HIAS kaatui erin vuorostaan erin 2-0. Finaaliin Hyvärisen kanssa edennyt seurakaveri Krister Holmberg ei antanut voittoa helpolla. Kultamitali ratkesi vasta viimeiseen erään, jonka Hyvärinen vei nimiinsä ja kilpailu ratkesi erin 3-2. Kultaa siis Hyväriselle, hopeaa Holmbergille ja jaettu pronssimitali Markus Kastepohjalle  sekä Markku Jetsoselle KAMS.

Naisten sarjan voittoon ampui Hämeenlinnan Ampumaseuran Aino Vaittinen. Peruskilpailun ykkönen jatkoi välierissä vahvaa suorittamista voittaen KAMS:n Päivi Jetsosen erin 2-0. Finaalissa Vaittinen oli voittamaton, kun KAMS:n Anni Huttunen taipui erin 3-0. Kultaa Vaittiselle, hopeaa Huttuselle ja jaettu pronssimitali Päivi Jetsoselle sekä Kaija Häyriselle.

M18 sarjan Suomen mestariksi ampui VarVi:n Matias Pasanen.

M16 Sarjassa voittoon tähtäsi SaSa:n Frans Laukka.

Y sarjan joukkuekilpailun voittoon ampui Raseborgs skyttar, joukkueellaan Holmberg, Holmberg ja Hyvärinen. Hopeaa SSG:lle ja pronssia KAMS:lle.

N sarjan joukkuekilpailun voiton vei Kuopion Ampuma- ja Metsästysseura.

10 m Liikkuva maali, Putoavat taulut SM-kilpailu Maaninka 24.- 26.9.2021

Sarja M: 1) Niklas Hyvärinen RS 29, 2) Krister Holmberg RS 28, 3) Markku Jetsonen KAMS 29, 3) Markus Kastepohja HlAS 23, 5) Juha-Pekka Tissarinen SSG 28, 6) Henrik Holmberg RS 25, 7) Timo Ristimäki SSG 22, 8) Daniel Torsell SSG 21, 9) Toni Annala JjA 20, 10) Matti Hokkanen KAMS 18, 11) Sami Jetsonen KAMS 17, 12) Antti Knuuti HlAS 7

Sarja M18: 1) Matias Pasanen VarVi 24

Sarja M16: 1) Frans Laukka SaSA 19

Sarja N: 1) Aino Vaittinen HlAS 20, 2) Anni Huttunen KAMS 18, 3) Kaija Häyrinen KAMS 6, 3) Päivi Jetsonen KAMS 4

Sarja Y J: 1) RS 82, 2) SSG 71, 3) KAMS 64, 4) HlAS 50

Sarja N J: 1) KAMS 28