Eetu Kallioinen sijoittui parinsa kanssa viidenneksi President´s cupissa
21.10.2021 klo 17:45
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Tokion olympianelonen Eetu Kallioinen kilpaili tänään Konstantia Nikolaoun kanssa kansainvälisen kutsukilpailun President´s cupin skeetin parikilpailussa. He sijoittuivat viidenneksi.

Kansainvälinen ampumaurheiluliiton (ISSF) järjestämä haulikkolajien President´s cup alkoi torstaina Kyproksen Larnakassa. ISSF kutsui kilpailuun Tokion olympialaisten jälkeen päivitetyn maailmanrankingin kaksitoista parasta urheilijaa kustakin lajista. Suomen ainoa edustaja on skeet-ampuja Eetu Kallioinen (Ala-Hämeen Ampujat), joka sijoittui olympialaisissa neljänneksi ja sai EM-pronssia Kroatian Osijekissa.

President´s cup järjestetään nyt ensimmäisen kerran. Kivääri- ja pistoolilajien President´s cup ammutaan Puolan Wroclawissa 3.-10. marraskuuta. Wroclawissa ei ole mukana suomalaisia.

Eetu Kallioinen ja Kyproksen Konstantia Nikolaou keskiviikon arvontatilaisuudessa. (Kuva: Risto Aarrekivi)

President´s cupissa kilpaillaan henkilökohtaisissa lajeissa ja parikilpailuissa. Skeetin ja trapin parikisojen parit arvottiin keskiviikkoiltana Larnakassa. Kallioinen sai parikseen Kyproksen Konstantia Nikolaoun, joka sijoittui aiemmin tällä kaudella kolmanneksi Kairon maailmancupissa ja kuudenneksi Lonaton maailmancupissa. Hän oli viides Lonaton MM-kilpailuissa kaksi vuotta sitten.

President´s cupissa kokeillaan uusia sääntöjä. Parikilpailussa parit ampuivat ensin yhteensä 100 kiekkoa (2×50), jonka jälkeen kuusi parasta eteni semifinaaleihin. Kallioinen rikkoi 48 kiekkoa (25+23) ja Nikolaou samaten 48 kiekkoa (23+25). Heidän tuloksensa oli 96, jolla he sijoittuivat uusinnan jälkeen viidenneksi eli he pääsivät hienosti kuuden parhaan semifinaaleihin.

Italia/Yhdysvallat (Gabriele Rossetti – Austen Smith) teki kovimman tuloksen 99. Semifinaaleihin vaadittiin tulos 95.

Semifinaaleissa joukkueet jaettiin kahteen ryhmään (sijat 1,3 ja 5 sekä sijat 2, 4 ja 6). Parit ampuivat ensin 24 kiekkoa (2×12), jonka jälkeen huonoin putosi pois. Sen jälkeen ammuttiin taas 24 kiekkoa (2×12), jonka jälkeen ryhmien ykköset etenivät finaaliin. Kakkoset saavat pronssimitalit.

Kallioinen ja Nikolaou ampuivat ryhmässä 1, jonka muut joukkueet olivat Italia/Yhdysvallat ja Kuwait/Italia (Abdullah Alrashidi – Diana Bacosi). Italia/Yhdysvallat nappasi ykkössijan uusinnan jälkeen, kun se oli Alrashidia ja Bacosia parempi 8-7. Ne ampuivat ensin tuloksen 45. Kallioisen ja Nikolaoun tulos oli 21 (10+11), jolla he sijoittuivat viidenneksi (sijoitus määräytyi semifinaalituloksen perusteella).

Finaali ammutaan lauantaina. Kultamitaleista kilpailevat Italia/Yhdysvallat ja Slovakia/Tanska (Danka Bartekova – Jesper Hansen). Finaalissa ammutaan kahdeksan kiekkoa (4+4), ja paremman tuloksen saavuttanut joukkue saa kaksi pistettä ja häviäjä nolla pistettä. Tasatuloksessa molemmat joukkueet saavat yhden pisteen. Ensimmäisenä kuusi pistettä saavuttanut joukkue on voittaja.

Henkilökohtaiset kilpailut alkavat perjantaina. Semifinaalit ammutaan perjantaina ja finaali lauantaina.

President´s cupissa jaetaan palkintorahoja kaikkiaan 859 200 dollaria eli noin 741 00 euroa. Henkilökohtaisten kilpailujen voittajat saavat 15 000 dollaria (noin 13 000 euroa).

President´s cup, haulikkolajit (skeet ja trap)
19.-24.10. Larnaka, Kypros

Tuloksia to 21.10.

Skeetin parikilpailu
Karsinta 100 kiekkoa: 1) Italia/Yhdysvallat 99, 2) Kuwait/Italia 98/uusinta 3, 3) Tanska/Slovakia 98/3, 4) UAE/Kiina 96/3, 5) Suomi/Kypros 96/2, 6) Ranska/Kazakstan 95. 12 joukkuetta.

Semifinaalit
Semifinaali 1: 1) Italia/Yhdysvallat 45/8, 2) Kuwait/Italia 45/7, 3) Suomi/Kypros 21. Italia/Yhdysvallat finaaliin.
Semifinaali 2: 1) Slovakia/Tanska 42, 2) Ranska/Kazakstan 39, 3) UAE/Chile 19. Slovakia/Tanska finaaliin.
Finaali la 23.10.

Miesten skeet 22.-23.10.
Jesper Hansen, Tanska
Tammaro Cassandro, Italia
Vincent Hancock, Yhdysvallat
Azmy Mehelba, Egypti
Federico Gil, Argentiina
Abdullah Alrashidi, Kuwait
Saif Bin Futais, Yhdistyneet Arabiemiirikunnat
Eric Delaunay, Ranska
Gabriele Rossetti, Italia
Jakub Tomecek, Tshekki
Eetu Kallioinen, Suomi
Nicolas Pacheco Espinosa, Peru

Palkinnot

Henkilökohtaiset lajit (dollaria)
1. sija: 15 000
2. sija: 12 000
3. sija: 10 000
4. sija: 7 000
5.-6. sijat: 5 500
7.-8. sijat: 3 500
9.-12. sijat: 1 000

Parikilpailut (dollaria)
1. sija: 4 800
2. sija: 3 200
3. sija: 1 600

Kaikki tulokset täällä.