Eetu Kallioinen kymmenes President´s cupissa
22.10.2021 klo 17:36
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Eetu Kallioinen kuvattuna torstain parikilpailussa Kyproksen Konstantia Nikolaoun kanssa.

Tokion olympianelonen Eetu Kallioinen jatkoi perjantaina kilpailujaan kansainvälisessä kutsukilpailussa President´s cupissa, joka järjestetään Kyproksella. Hän sijoittui skeetissä kymmenenneksi.

Kansainvälinen ampumaurheiluliiton (ISSF) järjestämä haulikkolajien President´s cup jatkui perjantaina Kyproksen Larnakassa. ISSF kutsui kilpailuun Tokion olympialaisten jälkeen päivitetyn maailmanrankingin kaksitoista parasta urheilijaa kustakin lajista. Suomen ainoa edustaja on skeet-ampuja Eetu Kallioinen (Ala-Hämeen Ampujat), joka sijoittui olympialaisissa neljänneksi ja sai EM-pronssia Kroatian Osijekissa.

President´s cupissa kokeillaan uusia sääntöjä. Skeetissä ammuttiin ensin 50 kiekkoa (25+25), jonka jälkeen kahdeksan parasta eteni semifinaaleihin. Kallioinen rikkoi 47 kiekkoa (23+24) ja sijoittui karsinnassa 10:nneksi. Semifinaalin raja oli kiekkoa parempi. Neljä miestä rikkoi kaikki 50 kiekkoa.

– No, eipä tässä nyt taaskaan kovin tyytyväisin ajatuksin olla. Kaksi kierrosta näissä olosuhteissa, pitäisi ampua heittämällä täyteen. Mutta kun ei mennyt, niin ei mennyt. Olin itse vain liian huono, Kallioinen sanoi.

Kallioisen mielestä kokeiltavat säännöt eivät olleet ”kovin hyvät”:

– Kaksi kierrosta on liian vähän ja semifinaalissa vain 12 kiekkoa. Eikä sekään ole mikään selitys ole, että se on liian vähän, mutta sitä mieltä olen. Toivottavasti säännöt eivät mene tähän suuntaan.

Karsinnan kahdeksan parasta ampujaa jaettiin sijoitusten perusteella kahteen ryhmään (sijat 1, 3, 5 ja 7 sekä sijat 2, 4, 6 ja 8). Sen jälkeen ammuttiin 12 kiekkoa, ja huonoin putosi pois. Sen jälkeen ammuttiin taas 12 kiekkoa, ja kolmikon huonoin putosi pois. Näin kummankin ryhmän kaksi parasta eteni mitaliotteluihin, jotka ovat ohjelmassa lauantaina.

Niissä putoaa taas yksi ampuja pois 12 kiekon jälkeen. Kaksi parasta ampuu siten mitaliotteluissa kaikkiaan 36 kiekkoa. Mahdollisessa tasatilanteessa ammutaan shoot off eli uusinta.

Myös parikilpailun finaali ammutaan lauantaina. Kultamitaleista kilpailevat Italia/Yhdysvallat (Gabriele Rossetti – Austen Smith) ja Tanska/Slovakia (Jesper Hansen – Danka Bartekova). Finaalissa ammutaan kahdeksan kiekkoa (4+4), ja paremman tuloksen saavuttanut joukkue saa kaksi pistettä ja häviäjä nolla pistettä. Tasatuloksessa molemmat joukkueet saavat yhden pisteen. Ensimmäisenä kuusi pistettä saavuttanut joukkue on voittaja.

Kallioinen sijoittui eilen viidenneksi kyproslaisen parinsa Konstantia Nikolaoun kanssa.

President´s cup järjestetään nyt ensimmäisen kerran. Kivääri- ja pistoolilajien President´s cup ammutaan Puolan Wroclawissa 3.-10. marraskuuta. Wroclawissa ei ole mukana suomalaisia.

Cupissa jaetaan palkintorahoja kaikkiaan 859 200 dollaria eli noin 741 00 euroa. Henkilökohtaisten kilpailujen voittajat saavat 15 000 dollaria (noin 13 000 euroa).

President´s cup, haulikkolajit (skeet ja trap)
19.-24.10. Larnaka, Kypros

Tuloksia pe 22.10.

Miesten skeet

Karsinta 50 kiekkoa: 1) Gabriele Rossetti Italia 50/uusinta 32, 2) Abdullah Alrashidi Kuwait 50/31, 3) Vincent Hancock Yhdysvallat 50/3+46, 4) Tammaro Cassandro Italia 50/3+45, 5) Saif Bin Futais Yhdistyneet Arabiemiirikunnat 48/14, 6) Jesper Hansen Tanska 48/13, 7) Azmy Mehelba Egypti 48/11, 8) Nicolas Pacheco Espinosa Peru 48/1, 9) Jakub Tomecek Tshekki 47, 10) Eetu Kallioinen Suomi 47, 11) Eric Delaunay Ranska 47, 12) Federico Gil Argentiina 47.

Semifinaali 1: 1) Vincent Hancock Yhdysvallat 23, 2) Gabriele Rossetti Italia 22, 3) Azmy Mehelba Egypti 20, 4) Saif Bin Futais Yhdistyneet Arabiemiirikunnat 8.
Semifinaali 2: 1) Abdullah Alrashidi Kuwait 22, 2) Tammaro Cassandro Italia 22, 3) Nicolas Pacheco Espinosa Peru 21, 4) Jesper Hansen Tanska 9.
Semifinaali 1:n ja 2:n kaksi parasta mitaliotteluihin la 23.10.

Kaikki tulokset täällä.