Jarkko Mylly toipunut sääriluun murtumastaan
19.11.2021 klo 14:57
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Jarkko Mylly kilpailemassa ilmakiväärillä ensimmäisen kerran lähes kahteen vuoteen kotimaassa, kun hän osallistuu Espoon SM-kisoihin. (Kuva: Lassi Palo)

Kivääriampuja Jarkko Mylly kilpaili perjantaina ensimmäisen kerran Tokion paralympialaisten jälkeen. Hän paljasti Espoossa järjestettävien SM-kilpailujen yhteydessä, että hänen sääriluunsa murtui kolme viikkoa ennen lähtöä Tokioon.

Haapajärven Ampumaseuraa (HaaAS) edustava kivääriampuja Jarkko Mylly edusti Suomea syyskuussa Tokiossa järjestetyissä paralympialaisissa. Hän sijoittui 41:nneksi SH1-luokan 10m ilmakiväärikilpailussa ja oli 15:s SH1-luokan pienoiskiväärin 50m kilpailussa.

Mylly paljasti Espoossa järjestettyjen SM-kilpailujen yhteydessä, että häneltä murtui oikean jalan sääriluu kolme viikkoa ennen Tokion-matkaa.

– Leikin koiran kanssa kotona ja kaaduin, jolloin jalka taittui ja murtui, ihan ”irtipoikki”. Se lyötiin ydinnaulalla kiinni. Olin harjoittelemassa radalla vain viikko leikkauksen jälkeen. Kipuja oli, mutta murtuma vain hidasti, ei estänyt tekemistä, Mylly kertoi.

Mylly ja hänen valmentajansa Timo Vaitiniemi eivät halunneet kertoa loukkaantumisesta mitään ennen Tokion paralympialaisia.

– Siitä olisi kerrottu, jos kisamatka ei olisi onnistunut. Pystyin toimimaan radalla ihan kohtuullisesti, ja siirtymät onnistuivat hyvin, pyörätuolilla liikkuva Mylly sanoi.

– Ja mitä mun jalka muille mitään kuuluu, hän naurahti.

– En halunnut sääliä enkä mitään tekosyitä reissulle, koska jalka ei vaikuttanut ammuntaan yhtään. Jalalla ei ollut merkitystä tulokseen.

Myllyn jalka on kuulemma nyt ”ookoo”, ja hän on toipunut loukkaantumisestaan niin henkisesti kuin fyysisestikin. Viimeinen kontrolli oli kaksi viikkoa sitten. Myllyn mukaan lääkäri oli sanonut hänelle, että ”anna mennä vaan”.

– Kaikesta tästä voi päätellä, ettei valmistautuminen Tokion paralympialaisiin ollut ihan simppeliä. Kova on luonto kaverilla, Vaitiniemi sanoi ja vilkaisi vieressä istuvaa Myllyä.

Mylly tähtäsi SM-kisoissa 628,6 pistettä.

Ikäluokkien ilmakiväärin ja -pistoolin ja liikuntavammaisten Y-sarjojen SM-kilpailujen tulokset päivittyvät ESF:n sivuille.