Kymmenen suomalaista kilpailemassa Unkarissa
19.11.2021 klo 17:34
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Kymmenen suomalaista ampumaurheilijaa osallistuu Unkarin Budapestissa järjestettävään kansainväliseen ilma-asekilpailuun.

Unkarin pääkaupungissa Budapestissa alkoi perjantaina kolmipäiväinen kansainvälinen ilma-asekilpailu, joka järjestetään nyt 17. kerran. Kilpailuun osallistuu kymmenen suomalaista ampumaurheilijaa.

Hungarian Open -nimeä kantava kilpailu ei ole Ampumaurheiluliiton virallinen näyttökilpailu maaliskuussa Norjan Hamarissa järjestettäviä ilma-aseiden EM-kilpailuja varten. Ensimmäinen EM-näyttökilpailu on Kupittaan kisat joulukuun alussa.

Simpeleen Hahlon Emmi Hyrkäs sijoittui Unkarissa naisten ilmakiväärin finaalissa kahdeksanneksi. Hän oli peruskisan neljänneksi paras 627,5 pisteellään. Peruskisan ykkönen oli Norjan Mari Lövseth, jonka tulos oli 629,6. Hahlon Sonja Siitonen oli 29:s tuloksellaan 601,5.

Asikkalan Ampumaseuran Lauri Syrjä oli poikien ilmakiväärissä 23:s, kun hän teki tuloksen 609,2. Finaaliraja oli 618,5. Peruskisan ykkösen, isäntämaan Ferenc Törökin tulos oli 625,7.

Vihdin Ampumaseuraa edustava Tuulevi Suomus teki tyttöjen ilmakiväärissä tuloksen 617,8 ja sijoittui 20:nneksi. Finaaliin pääsi 622,8 pisteellä.

Kankaanpään Ampumaurheilijoiden Juho Kurki oli miesten ilmakiväärissä kymmenes 612,9 pisteellään. Finaaliraja oli 616,2. Unkarin Zalan Peklerin peruskisan kärkitulos oli 632,4.

Miesten ilmapistoolissa suomalaiset pääsivät finaaliin, kun Joonas Kallio (Suomussalmen Urheiluampujat) oli peruskisan viides (569) ja Lappajärven Ampujien Esa Savola kuudes (568). Kallio sijoittui finaalissa toiseksi. Kisan voitti Tshekin Pavel Schejbal. Miesten pisteet olivat 244,4-240,8. Savola oli kahdeksas.

Arttu Laulainen (Keiteleen Ampumaseura) poikien ilmapistoolin peruskilpailussa neljäs 566 pisteellään. Kärkituloksen 574 teki Unkarin Balint Nagy. Myös Laulainen sai hopeaa, kun hän teki finaalissa 237,7 pistettä. Indonesian Raia Iqbal voitti 238,9 pisteellään.

Ritva Karri (KokMAS) kilpailee naisten ilmapistoolissä ja Ella Hakala (IMAS) tyttöjen ilmapistoolissa. Karri oli 11:s tuloksellaan 555, kun finaaliin vaadittiin 561 pistettä. Hakala ampui myös 555 pistettä ja sijoittui yhdeksänneksi.

Hungarian Open -kilpailun tulokset päivittyvät Siuksen sivuille.