Suomi kuudes ja seitsemäs ilmapistoolin parikisassa Unkarissa
20.11.2021 klo 18:03
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen joukkueet sijoittuivat kuudenneksi ja seitsemänneksi ilmapistoolin parikilpailussa, kun Unkarin Budapestissa järjestettävä kansainvälisen ilma-asekilpailu jatkui lauantaina. Suomi oli ilmakiväärissä kymmenes.

Unkarin pääkaupungissa Budapestissa jatkui lauantaina kolmipäiväinen kansainvälinen ilma-asekilpailu, joka järjestetään nyt 17. kerran. Kilpailuun osallistuu kymmenen suomalaista ampumaurheilijaa.

Hungarian Open -nimeä kantavassa kilpailussa ammuttiin lauantaina parikilpailut.

Suomi sijoittui ilmapistoolin parikilpailussa kuudenneksi ja seitsemänneksi. Suomi 1 (Joonas Kallio – Ella Hakala) teki karsintakilpailun toisessa vaiheessa tuloksen 373. Kallion tulos oli 186 ja Hakalan 187. Suomi 2 (Arttu Laulainen – Ritva Karri) oli seitsemäs 371 pisteellään. Laulainen teki 192 ja Karri 179 pistettä. Pronssiotteluun pääsi 375 pisteellä.

Karsintakilpailun ensimmäisessä vaiheessa Suomi 1:n tulos oli 563 pistettä, jolla se oli kuudes (Kallio 286, Hakala 277). Suomi 2 tähtäsi kahdeksanneksi parhaat pisteet 558, kun sekä Laulainen että Karri teki tuloksen 279.

Suomi sijoittui ilmakiväärin parikilpailussa kymmenenneksi (620,0). Juho Kurjen tulos oli 308,5 ja Emmi Hyrkkään 311,5. Jatkoon eli kahdeksan parhaan joukkoon pääsi 620,9 pisteellä. Sonja Siitonen ampui unkarilaisen Janos Povazsayn kanssa. Kaksikon tulos 599,9 oikeutti 19. sijaan (Siitonen 301,0, Povazsay 298,9).

Nuorten ilmakiväärin parikisassa Suomi (Lauri Syrjä – Tuulevi Suomus) ei päässyt jatkoon, kun se teki tuloksen 607,4 pistettä ja sijoittui 18:nneksi. Jatkoonpääsyyn vaadittiin 618,4 pistettä. Syrjän tulos oli 303,6 ja Suomuksen 303,8 pistettä.

Sunnuntaina ammutaan perjantain tavoin ilmakiväärin ja -pistoolin henkilökohtaiset kilpailut finaaleineen.

Hungarian Open ei ole Ampumaurheiluliiton virallinen näyttökilpailu maaliskuussa Norjan Hamarissa järjestettäviä ilma-aseiden EM-kilpailuja varten. Ensimmäinen EM-näyttökilpailu on Kupittaan kisat joulukuun alussa.

Hungarian Open -kilpailun tulokset päivittyvät Siuksen sivuille.