OMAS sai 3000 euroa korona-avustusta
13.12.2021 klo 07:01
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Oulun Metsästys- ja Ampumaseura on saanut 3000 euroa korona-avustusta Opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk) on myöntänyt liikunta- ja urheiluseuroille 2 988 350 euroa korona-avustuksina. Avustusten tavoitteena on lievittää koronapandemian aiheuttamia taloudellisia menetyksiä. Avustamisessa painopisteenä ovat lasten ja nuorten harrastetoiminta ja tavoitteellinen toiminta seuroissa.

Oulun Metsästys- ja Ampumaseura (OMAS) sai 3000 euroa.

Avustusta kohdennetaan aikavälillä 1.6.- 31.8.2021 aiheutuneisiin tappioihin kuitenkin korkeintaan 70 prosenttia tappioista.

– Korona vaikuttaa edelleen monella tavalla seurojen toimintaan: harrastajamäärien laskun lisäksi taloudellinen ahdinko jatkuu, vaikka seurat tekevät aktiivisesti sopeutustoimia selvitäkseen juoksevista kuluista ja kaikista kustannuksista. Tämän vuoden toisella korona-avustuksella pystymme tukemaan monimuotoista suomalaista seuratoimintaa. Avustusta saavat tarpeisiinsa yhtä lailla pienet seurat kuin suuret liigatason seurat, tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk) totesi OKM:n tiedotteessa.

– Seuratoiminnassa tehdään arvokasta työtä haastavissa näkymissä edelleen. Valtion korona-avustusten lisäksi kunnat ovat omalta osaltaan tukeneet seuroja. Meillä on yhteinen tahto pitää liikunta- ja urheilutoiminnan kivijalka elinvoimaisena.

Hakemuksia saapui määräaikaan mennessä 244. Avustusta myönnettiin 213 hakijalle. Pienin avustus on 500 euroa ja suurin avustus on 60 000 euroa. Perusteluna alle tuhannen euron avustusmyönnölle on pienten seurojen tarpeista lähtevä avustaminen.