Eetu Kallioinen myös Vuoden urheilija -ehdokaslistalla
14.12.2021 klo 07:09
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Eetu Kallioinen Tokion olympialaisissa heinäkuussa. (Kuva: Lassi Palo)

Skeet-ampuja Eetu Kallioinen on ehdolla Vuoden urheilijaksi.

Vuoden urheilija -äänestys toteutuu tänä vuonna normaaliin tapaan, ja ehdokaslistoille oli tunkua jokaisessa äänestyskategoriassa. Tiukoista ehdokasmääristä luovuttiin jo viime vuonna, ja tänä vuonna ehdokaslistaa täydennetään mahdollisesti vielä äänestyksen aikanakin.

Tokion olympianelonen Eetu Kallioinen on ehdolla Vuoden urheilijaksi. Hän saavutti myös skeetin EM-pronssia.

Vuoden urheilijaksi ovat ehdolla muun muassa jääkiekkoilijat Sebastian Aho ja Aleksander Barkov, F1-kuljettaja Valtteri Bottas, koripalloilija Lauri Markkanen, uimari Matti Mattson, nyrkkeilijä Mira Potkonen ja jalkapalloilija Teemu Pukki.

Tokion olympiamenestyksen ja Osijekin EM-pronssin ansiosta Kallioinen on ehdolla myös vuoden läpimurron tekijäksi. Läpimurto tarkoittaa nousua viimeksi kuluneen vuoden aikana lajinsa ehdottomalle huipulle.

Kallioisen kanssa läpimurto-kategoriassa kilpailevat juoksija Sara Kuivisto, golf-pelaaja Matilda Castren ja jalkapalloilija Natalia Kuikka.

Kallioinen, 23, oli ehdokkaana vuoden sykähdyttävimmän urheiluhetken pitkän listan äänestyksessä. Hän ei kuitenkaan päässyt eniten ääniä saaneiden yhdentoista joukkoon. Top 11 -listan ehdokkaista eniten ääniä saanut hetki palkitaan Urheilugaalassa.

Urheilutoimittajain Liiton Vuoden urheilija -äänestyksessä äänestetään Vuoden urheilija -valiokunnan laatimalta ehdokaslistalta. Äänestyslomakkeelle kootaan vähintään viisi ja enintään kymmenen ehdokasta. Edelleen voi äänestää yhtä omaa ehdokasta vuoden 2021 urheilusuoritusten ja menestyksen osalta, mutta vain niistä lajeista, joissa tänä vuonna lajien parhaat urheilijat valitaan.

Vuoden urheilija julkistetaan tammikuun 13. päivänä järjestettävässä Urheilugaalassa. Vuoden urheilija -äänestyksen voitti vuonna 2020 Suomen jalkapallomaajoukkueen maalivahti Lukas Hradecký.

Lisää aiheesta Vuoden urheilija -verkkosivuilla: https://www.vuodenurheilija.fi/vuoden-urheilija