Aleksi Leppä hyviin tuloksiin Kupittaan EM-näytöissä
15.1.2022 klo 11:47
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Turun Kupittaalla ammutaan viikonloppuna peruuntuneiden ja siirtyneiden EM-näyttöjen tilalla korvaava kiväärikilpailu. Aleksi Leppä tähtäsi ilmakiväärin ensimmäisessä erässä tuloksen 628,4 ja toisessa 627,1.

Korvaavan EM-näyttökilpailun ensimmäinen kilpailu ammuttiin lauantaina aamupäivällä ja toinen iltapäivällä. EM-valintaan voi hyödyntää yhtä yksittäistä tulosta viikonlopun kilpailuista.

Ilma-aseiden EM-kilpailut järjestetään Norjan Hamarissa 18.-27. maaliskuuta. Ampumaurheiluliiton asettamat rajat ovat ilmakiväärissä: miehet 625,6, naiset 626,2, pojat 621,6 ja tytöt 623,6.

Kupittaalla rajat ylittivät Aleksi Leppä lauantain molemmissa kilpailuissa sekä Emmi Hyrkäs, Riku Koskela, Alexandra Rosenlew ja Lauri Syrjä toisessa kilpailussa.

Valintamenettelyssä hyödynnetään ”minimum consideration score” -arvoa, joka on laskettu edellisen olympiadin ajalta lajikohtaisesti MC-kilpailuiden ja arvokilpailutulosten keskiarvona. MCS-arvo on keskiarvo lopputulosten pistemäärästä, jolla on sijoittunut 15. sijalle em. kilpailuissa.

Näyttökilpailujen tuloksista lasketaan kunkin urheilijan keskiarvotulos, jota verrataan lajin MCS-rajaan. Kustakin näyttökilpailusta urheilija voi hyödyntää yhden tuloksen keskiarvotuloksensa laskentaan. Keskiarvotuloksen laskentaan käytetään kolmen parhaan eri kilpailun tulosta.

Sunnuntain kilpailu alkaa kello 10.00 ja finaali kello 14.15. Finaalin osallistujat päätetään lauantaina urheilijoiden parhaan tuloksen perusteella. Kaikki urheilijat ampuvat samassa finaalissa, erikseen ei järjestetä aikuisten ja junioreiden finaalia.

Kupittaan jälkeen Jäljellä on vielä yksi EM-näyttökilpailu. Se on Virossa 27.-30. tammikuuta järjestettävä Elva Open Air -kilpailu.

Kupittaan EM-näytön tulokset oheisessa liitteessä: Kopio_Extra selection results_2

// Artikkelia päivitetty kauttaaltaan klo 17.20. //