Seitsemän suomalaista ampumaurheilijaa Kairon maailmancupiin
2.2.2022 klo 12:02
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Riku Koskela kuvattuna kiväärimaajoukkueen leirillä marraskuussa Turussa. (Kuva: Lassi Palo)

Suomesta osallistuu seitsemän ampumaurheilijaa Egyptissä helmi-maaliskuussa järjestettävään kivääri- ja pistoolilajien maailmancupiin. Kairosta alkavat kansainvälisen ampumaurheilun ”ruuhkaviikot”.

Ella Hakala. (Kuva: Juha Saarinen)

Kansainvälinen ampumaurheiluliitto (ISSF) järjestää kivääri- ja pistoolilajien maailmancupin Egyptin Kairossa 26.2.-8.3. Kilpailuun on ilmoittautunut 504 urheilijaa, jotka edustavat 60 maata. Suomesta kilpailuun osallistuu seitsemän ampumaurheilijaa – viisi kivääriin ja kaksi pistooliin.

ISSF:n vuoden ensimmäinen maailmancup piti järjestää Marokon Rabatissa 7.-18. helmikuuta, mutta se peruttiin koronavirusepidemian takia.

Suomen joukkueessa on kaksi aikuisten maailmancupin ensikertalaista: Riku Koskela ja Ella Hakala. Koskela on 21-vuotias kivääriampuja, joka edustaa Pohjois-Hämeen Ampujia (P-HA). Hakala kilpailee pistoolissa ja edustaa Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseuraa (IMAS).

– Lähden Kairoon tutustumaan tuleviin MM-ratoihin ja hakemaan mahdollisimman hyviä suorituksia. Molemmat lajit (ilmakivääri, pienoiskivääri) ovat sujuneet viime aikoina hyvin, Koskela sanoi ja viittasi Kairossa lokakuussa järjestettäviin MM-kilpailuihin.

– Jännittää ja on vähän epävarma olo, koska kilpailen naisten sarjassa. Mutta totta kai teen parhaani, ja katsotaan sitten mihin se riittää. Saan kokemusta, ja olen jatkossa taas valmiimpi tuleviin kisoihin, juniori-ikäinen Hakala, 17, pohti ensimmäistä aikuisten maailmancupiaan.

Kun Kairon maailmancup päättyy 8. maaliskuuta, alkaa Kyproksen Nikosiassa haulikkolajien maailmancup. Nikosian kisa päättyy 18. maaliskuuta. Kansainvälisen ampumaurheilun ruuhkaviikot jatkuvat heti Nikosian jälkeen, sillä Norjan Hamarissa järjestetään ilma-aseiden EM-kilpailut 18.-28. maaliskuuta.

ISSF:n maailmancup (kivääri, pistooli)
26.2.-8.3. Kairo, Egypti

Suomen joukkue

Kivääri (5)
Miehet: Riku Koskela (Pohjois-Hämeen Ampujat), Aleksi Leppä (Haminan Ampumaseura), Sebastian Långström (Kyrkslätt Skytteförening)
Naiset: Marianne Palo (Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura), Henna Viljanen (Kyrkslätt Skytteförening)

Pistooli (2)
Miehet: Joonas Kallio (Suomussalmen Urheiluampujat)
Naiset: Ella Hakala (Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura)