Kairon maailmancup: Aleksi Leppä ilmakiväärin 20:s
27.2.2022 klo 17:38
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Sebastian Långström (vas.) ja Aleksi Leppä Egyptin auringossa.

Aleksi Leppä sijoittui parhaana suomalaisena miesten ilmakiväärissä 20:nneksi, kun vuoden ensimmäinen kivääri- ja pistoolilajien maailmancup alkoi sunnuntaina Kairossa. Riku Koskela oli 56;s ja Sebastian Långström 61:s.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) vuoden ensimmäinen kivääri- ja pistoolilajien maailmancup alkoi sunnuntaina Egyptin Kairossa. Kilpailuun on ilmoittautunut 504 urheilijaa, jotka edustavat 60 maata. Suomesta kilpailuun osallistuu seitsemän ampumaurheilijaa – viisi kivääriin ja kaksi pistooliin.

Ensimmäisenä kilpailupäivänä ammuttiin miesten 10m ilmakiväärin peruskilpailu. Suomea kilpailussa edustivat Riku Koskela (Pohjois-Hämeen Ampujat), Aleksi Leppä (Haminan Ampumaseura) ja Sebastian Långström (Kyrkslätt Skytteförening). Koskela, 21, osallistuu nyt ensimmäisen kerran miesten maailmancupiin.

Leppä teki parhaan suomalaistuloksen, kun hän tähtäsi ensimmäisessä erässä 627,8 pistettä. Hän oli lopulta peruskilpailun 20:s. Koskela teki tuloksen 622,4 ja sijoittui 56:nneksi. Långström oli 61:s tuloksellaan 621,8.

Lepän mukaan tänään oli ”tosi tasaista ammuntaa”:

– Olin tyytyväinen omaan suoritukseeni. Sain rennon ammunnan ja hyvää tekemistä. Vähän harmi, että loppuun ei tullut enää niin hyviä kymppejä. Muuten oli hyvää ammuntaa, hän summasi suorituksensa.

Kaikkiaan seitsemän miestä ylitti 630 pistettä, parhaana heistä Venäjän Vladimir Maslennikov 632,7 pisteellään. Peruskisan kahdeksan parasta eteni maanantain välieriin. Taso oli kova, sillä Kroatian Petar Gorsa oli kahdeksas tuloksellaan 629,6.

Uusien sääntöjen mukaan välierien jälkeen ovat vuorossa neljän parhaan mitaliottelut, jotka ammutaan myös huomenna.

Koskelan mukaan hänen ensimmäiset viisi laukaustaan olivat tuskaista:

– Kroppa ei ollut rento ja erityisesti jaloista tuli tärinää paljon. Tulin sen jälkeen pois paikalta, jonka jälkeen kroppa rentoutui hieman ja sain loppukisan kulkemaan omalle tasolle. 40 viimeistä laukausta meni kymppiin, hän kertoi.

Långströmin mukaan oli mukava päästä taas pitkästä aikaa viivalle:

– Pientä jumia oli jaloissa, joka näkyi pidossa. Sain silti pääsääntöisesti hyviä laukauksia aikaiseksi, mutta muutama huonompi laaki söi tulosta. Tästä on hyvä jatkaa, hän sanoi.

Naisten ilmakivääri ammutaan maanantaina. Mukana on kaksi suomalaista: Marianne Palo (Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura) ja Henna Viljanen (Kyrkslätt Skytteförening). Miesten ilmapistoolin peruskilpailu ammutaan myös huomenna. Joonas Kallio (Suomussalmen Urheiluampujat) edustaa Suomea illansuussa ammuttavassa kilpailussa.

ISSF:n maailmancup (kivääri, pistooli)
26.2.-8.3. Kairo, Egypti

Tuloksia su 27.2.

Miesten 10m ilmakivääri, peruskilpailu 60 ls: 1) Vladimir Maslennikov Venäjä 632,7, 2) Danilo Sollazzo Italia 632,1, 3) Patrik Jany Slovakia 631,0, 4) Martin Strempfl Itävalta 630,8, 5) Vladimir Tsharnou Valko-Venäjä 630,6, 6) Jiri Privratsky Tshekki 630,2, 7) Sergei Kamenski Venäjä 630,1, 8) Petar Gorsa Kroatia 629,6, … 20) Aleksi Leppä 627,8, … 56) Riku Koskela 622,4, … 61) Sebastian Långström 621,8. 103 osanottajaa.

Kaikki tulokset ISSF:n verkkosivuilla.

// Artikkelia päivitetty klo 18.50: lisätty Riku Koskelan kommentit. //