Unelmien liikuntapäivää vietetään 10.5. olethan sinäkin ampumaurheilija mukana
29.3.2022 klo 10:37
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Koko Suomen yhteistä liikkumisen juhlapäivää, Unelmien liikuntapäivää, vietetään jälleen 10.5.! Unelmien liikuntapäivä on kaikenlaisen liikkumisen päivä, johon kuka tahansa voi osallistua. Välitäthän viestin omille yhteistyökumppaneillesi, sidosryhmillesi ja seurasi jäsenille!

Koronaviruspandemian aikana monet harrastukset ovat olleet tauolla ja liikuntapaikat suljettuina. Monilla arkiliikuntakin on saattanut vähentyä etäopintojen ja -töiden myötä. Liikunnan ilo ja merkitys eivät kuitenkaan ole kadonneet mihinkään. Unelmien liikuntapäivä on yksi konkreettinen teko, jolla haluamme sytyttää liikkumisen kipinän jokaiselle.  

Tiistaina 10.5.2022 vietettävä Unelmien liikuntapäivä on hieno mahdollisuus liikkua yhdessä vaikkapa työ- tai koulupäivän aikana, käydä illalla tutustumassa paikallisten seurojen ja erityisesti ampumaurheiluseurojen , yhdistysten ja kuntokeskusten tarjontaan tai järjestää kaveriporukalla unelmien liikuntatreenit ampumaradalla, kunnan liikuntapaikoilla tai lähiluonnossa. Tähän kaikkeen voimme yhdessä olla luomassa edellytyksiä järjestämällä tapahtumia, avaamalla oviamme, tiedottamalla mahdollisuuksista ja innostamalla ihmisiä mukaan.

 

Karttapalvelu avautuu jälleen – ilmoita ja löydä oma tapahtumasi 

Oletuksemme on, että Unelmien liikuntapäivänä voidaan järjestää tapahtumia sekä paikan päällä että virtuaalisesti. Tätä varten avaamme aiemmilta vuosilta suositun karttapalvelun. Karttapalvelu kokoaa päivän kaikki tapahtumat yhteen paikkaan, joten se toimii erinomaisena markkinointikanavana uusien liikkujien innostamiseksi mukaan. Lisäksi on mahdollista ilmoittaa virtuaalitapahtumia, jotka eivät ole paikkaan sidottuja. Liikutaan jälleen vastuullisesti, voimassa olevat ohjeet huomioon ottaen. 

Uudet materiaalit käyttöön  

Olympiakomitea on uudistamassa Unelmien liikuntapäivän materiaaleja ja ne tulevat kaikille hyödynnettäviksi maaliskuun aikana. Samaan aikaan avaataan karttapalvelu ja mahdollisuuden ilmoittaa tapahtumia.  

Tehdään #unelmienliikuntapäivä jälleen yhdessä, jotta jokainen voisi löytää itselleen sopivan ja innostavan tavan liikkua. 

Lisätietoja, materiaalit ja karttapalvelu: www.unelmienliikuntapaiva.fi

Seuraa meitä somessa:
Instagram/Unelmien liikuntapäivä

Taustaa

Olympiakomitea tukee koko kansan liikkumista. Innostamme eri-ikäisiä liikkumaan ja löytämään itselle sopivat tavat liikkua rohkaisemalla kokeiluihin ja yhdessä tekemiseen.  Unelmien liikuntapäivä on vuosittain 10.5. järjestettävä kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop up -päivä.  Päivä täyttyy iloisista tapahtumista ja tempauksista eri puolilla Suomea. Tapahtumia voivat järjestää esim. kunnat, koulut ja päiväkodit, urheiluseurat, yhdistykset, työyhteisöt ja yksityishenkilöt ympäri maan.

Unelmien liikuntapäivää ovat edistämässä muun muassa liikunta-, urheilu- ja terveysorganisaatioiden verkostot sekä kunnat.  Päivää koordinoi Suomen Olympiakomitea. Unelmien liikuntapäivä on osa YK:n terveysjärjestö WHO:n Move for Health -päivää.  Haastamme kaikki iloisesti liikkumaan Unelmien liikuntapäivänä!

Lähde: Suomen Olympiakomitea