Laurikainen ja Lupsakko saivat kultaa ja pronssia Kyproksen GP-kisoissa
4.4.2022 klo 11:13
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Tuukka Lupsakko ja Sirpa Laurikainen saivat kultaa ja pronssia Sportingin ja Compak sportingin GP-kisoissa Kyproksella.

Viime viikolla ja viikonloppuna järjestettiin Sportingin ja Compak sportingin Grand Prix -kisat Kyproksella. Kisat järjestettiin uusitulla Limassolin kansainvälisellä ampumaradalla. Suomalaiset sporting-ampujat olivat palkintopallilla molemmissa kisoissa.

Teksti: Anci Sandås

Ensin käydyssä Sporting-kisassa Tuukka Lupsakko (Keski-Suomen Haulikkoampujat, KSHA) voitti junior-sarjan pistemäärällä 159 ja Sirpa Laurikainen (KSHA) sai pronssia naisten sarjassa pisteillä 129. Jukka Laurikainen (KSHA) oli miesten sarjan 86. pisteillä 150.

Compak Sporting -kisassa Sirpa Laurikainen vei voiton naisten sarjassa pisteillä 175 ja Tuukka Lupsakko oli pisteillä 180 kolmas junior-luokassa. Jukka Laurikainen sai 172 pistettä ja oli 81. miesten luokassa.

Laurikainen oli erityisen tyytyväinen Compak sporting -kisaansa, vaikka kuumuus, nesteytys ja korkeusero kiekkojen lentoradoissa olivat hieman haastavia.

– Suomessa olemme tottuneet ampumaan tasamaalla. On hyvin erilaista ampua Kyproksen vuoristomaisemassa, jossa ammutaan alas rotkoon tai ylöspäin vuorelle. Ensimmäinen kisapäivä meni kuitenkin erittäin hyvin, sillä ammuin kaksi ensimmäistä leiskaa täyteen ja ensimmäisen päivän tulos oli oma ennätykseni 91. Toisena kisapäivänä tulos hieman laski, mutta riitti voittoon. Nyt on hyvä fiilis, kun pöytä on täynnä pokaaleja. Tämä oli ensimmäinen kultamitali GP-kisoista, ja kun lasken edelliset pronssi- ja hopeamitalit, niin minulla on nyt värisuora.

Lupsakko oli hyvin tyytyväinen Sporting-kisansa tuloksiin, ottaen erityisesti huomioon sen, että radat olivat vaikeat, kun kiekot olivat joko tosi kaukana tai hyvin nopeita ja lähellä.

– Vaikka oli hieman haasteita, ammunta sujui hyvin ja voitin junior-luokan. Myös Compak sporting -kisan ensimmäinen päivä meni ihan hyvin, mutta toisena päivänä kuumuus ja nesteytyshaasteet veivät voimat ja tulos laski. Mutta ottaen huomioon, että nämä olivat minun ensimmäiset kansainväliset ampumakisat, niin olen hyvin tyytyväinen, sillä toisesta kisasta tuli kultaa ja toisesta pronssia.

Osallistujia oli molemmissa kisoissa hieman alle pari sataa.

Linkki Compak sporting Grand Prix of Cyprus -kisan tuloksiin: http://live.rangemaster.at/language/en/shootings/37