Suomi neljäs EYL:ssä
24.4.2022 klo 17:34

Nuorten Europan liigan (European Youth League) pohjoisen alueen kilpailut ilmakiväärillä ja ilmapistoolilla päättyivät tänään Tallinnassa. Suomi sijoittui viiden joukkueen kisassa neljänneksi.

Teksti: Joni Stenström

Tämä tarkoittaa sitä, että Suomen joukkue ei pääse mukaan finaaleihin, jotka ovat syksyllä Unkarin Budapestissa. Kaksi parasta saavutti paikan finaaleihin, ja ilmakiväärissä ne olivat Norja ja Viro.

Sunnuntaina Suomen joukkueen kokoonpano oli sama kuin lauantaina eli Alexandra Rosenlew, Sonja Myllys, Santeri Kenola ja Niko Antila kisailivat ja varalla olivat Emma Malinen ja Niko Elonen.

Toisena kilpailupäivänä Suomi ampui Viroa ja Ruotsia vastaan. Kilpailu Viroa vastaan kääntyi tiukkojen vaiheiden jälkeen Viron voitoksi 19-13. Viro nousi johtoon heti ensimmäisen kierroksen jälkeen ja sen jälkeen Suomen joukkue yritti kovasti savuttaa virolaisia.

Ruotsia vastaan Suomelle tuli sitten kisojen ensimmäinen voitto, kun Suomi voitti ottelun 20-12. Suomi otti ottelun kontrolliinsa jo ensimmäisen kierroksen jälkeen, ja kahden kierroksen jälkeen ero oli kahdeksan pistettä. Kaksi viimeistä kierrosta Suomi vain varmisteli tilannetta.

Ilmapistoolilla Puola ja Latvia saavuttivat paikat EYL-finaaliin.

Tuloksia:

Suomi-Viro 13-19
Alexandra Rosenlew-Anastassia Olewicz 0-8 (411,5-416,2)
Sonja Myllys-Susanna Sule 3-5 (405,6-413,6)
Niko Antila-Artjom Plotnikov 2-6 (400,2-402,8)
Santeri Kenola-Kirill Rumjantsev 8-0 (407,4-402)

Suomi-Ruotsi 20-12
Alexandra Rosenlew-Ida Eklund 8-0 (417,2-408,4)
Sonja Myllys-Jesper Johansson 0-8 (402,2-413,8)
Santeri Kenola-Anton Salomonsson 8-0 (406,2-402,7)
Niko Antila-Evelina Neumann Szilagy 4-4 (408,9-406,4)

Tanska-Ruotsi 12-20
Norja-Tanska 30-2
Norja-Viro 22-10

Lopputulokset: 1) Norja 4-0 (98), 2) Viro 2-2 (60), 3) Ruotsi 2-2 (58), 4) Suomi 1-3 (56), 5) Tanska 1-3 (48).