Aaro Vuorimaa ja Ida Heikkilä ampuivat voittoon Elvassa
30.4.2022 klo 21:30
Sami Heikkilä

Liikkuvan maalin ampujat onnistuivat voittamaan Heli Rassin muistokilpailujen ensimmäisenä päivänä kahdessa sarjassa. Aaro Vuorimaa tähtäsi voittoon miesten sarjassa ja Ida Heikkilä naisten sarjassa.

Heli Rassin muistokilpailujen ensimmäinen päivä saatiin tänään päätökseen liikkuvan maalin  normaalijuoksujen osalta Viron Elvassa. Kilpailut jatkuvat sunnuntaina sekajuoksuilla.

Aaro Vuorimaa tähtäsi päivän kovimman tuloksen 588 ja otti sillä selkeän miesten sarjan voiton. Tulos on Vuorimaan henkilökohtainen ennätys. Kaksoisvoiton Suomelle varmisti Toni Annala, joka sijoittui toiseksi tuloksellaan 567. Kilpailun kolmas olis Viron Hellar Sile pistein 547.

Aaro Vuorimaa, Toni Annala, Aino Vaittinen ja Ida Heikkilä Elvassa odottamassa kilpailuvuoroaan. (Kuva: Ville Häyrinen)

– Hyvä kisa kaikin puolin! Keli oli meidän puolella, kun lämpöä oli +10 astetta ja aurinko paistoi. Silti hiukan lämpimämpi olisi saanut olla, kun näpit meinasivat jäätyä. Muutama epävarma laukaus nopeilla juoksuilla pilasi 590 tuloksen rikkomisen, joka oli tavoitteeni, kommentoi Aaro Vuorimaa voittoaan.

Ida Heikkilä ampui naisissa voittoon tuloksella 580. Tulos on N20 sarjan uusi SE. Kaksoisvoiton naisten sarjassa Suomelle varmisteli Aino Vaittinen, joka ampui toiseksi pistein 570. Kolmanneksi sijoittui Latvian Nikola Marija Lama tuloksellaan 481.

– Hitaat kulki niin hyvin ettei tarvinnut tekemistä juuri miettiä. Varsinkin toinen puoli kulki todella hyvin! Nopeilla juoksuilla ampumatahti parini kanssa oli liian nopea, mutta onneksi sain silti kymppiäkin kasaan, kertaa Ida Heikkilä kilpailuaan.

Heli Rassin muistokilpailut 30.04.2022, Elva Viro

50m Liikkuva maali

Sarja M: 1) Aaro Vuorimaa 588, 2) Toni Annala 567, 3) Hellar Sile Viro 548, 4) Agnis Dombrovics Latvia 547. 22 osanottajaa.

Sarja N: 1) Ida Heikkilä 580, 2) Aino Vaittinen 570, 3) Nikola Marija Lama Latvia 481.