Ida Heikkilä ampui SE:n Elvassa
1.5.2022 klo 19:30
Sami Heikkilä

Heli Rassin muistokilpailut jatkuivat liikkuvan maalin osalta tänään 50m sekajuoksuilla. Suomalaisittain menestys jatkui, kun Ida Heikkilä voitti naisten kilpailun ja Aaro Vuorimaa otti voiton miehissä.

Ida Heikkilä, Aino Vaittinen, Toni Annala ja Aaro Vuorimaa onnistuivat voittamaan monta mitalia Heli Rassin muistokilpailuista. (Kuva: Ville Häyrinen)

Miesten sarjan voiton vei 50m sekajuoksuilla Aaro Vuorimaa. Hän voitti myös eilen ammutun normaalijuoksujen kilpailun. Vuorimaan kilpailussa oli mukana hiukan draamaa, kun ensimmäisessä puolikkaassa yksi osuma karkasi päätyyn, josta ei kertynyt pisteitä. Päädystä huolimatta Vuorimaa sai kasaan voittotuloksen 385. Toni Annala sijoittui kilpailussa neljänneksi pistein 363.

Ida Heikkilä tähtäsi naisten sarjan voittoon myös tänään tuloksellaan 383. Tulos kirjataan N20 sarjan uudeksi Suomen ennätykseksi. Vanha ennätys 375 oli Micaela Qvarnströmin nimissä vuodesta 2009 asti. Kilpailun toiseksi sijoittunut Aino Vaittinen tähtäsi myös vanhan Suomen ennätyksen ylittävän tuloksen 382.

Valmentaja Ville Häyrinen oli hyvin tyytyväinen urheilijoidensa suorituksiin.

– Hyvin veti kyllä kaikki, vaikka keli oli tosi kylmä ja lähinnä istuttiin päivät autossa odottamassa suoritusta, kehuu Häyrinen.

Heli Rassin muistokilpailut 1.5.2022, Elva Viro

50m Liikkuva maali sekajuoksut

Sarja M: 1) Aaro Vuorimaa 385, 2) Agnis Dombrovics Latvia 376, 3) Hellar Sile Viro 368, 4) Toni Annala 363. 21 osanottajaa.

Sarja N: 1) Ida Heikkilä 383, 2) Aino Vaittinen 382, 3) Nikola Marija Lama Latvia 335.