Aleksi Lepälle virheettömällä ammunnalla huipputulos
6.5.2022 klo 16:26
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Aleksi Leppä oli erittäin tyytyväinen perjantain kilpailuunsa Unkarin Budapestissa. Eikä ihme, sillä virheetön ammunta tuotti pienoiskiväärin asentokilpailussa huipputuloksen 595 pistettä.

Aleksi Leppä (Haminan Ampumaseura) ja kolme muuta suomalaista kivääriampujaa ovat kisamatkalla Unkarin Budapestissa, missä alkoi torstaina kansainvälinen I. Masped Shooting cup -kilpailu. Avauspäivänä ammuttiin 10m ilmakiväärikisa, mutta se ei ollut suomalaisten päätavoite.

Päätavoitteen ensimmäinen vaihe oli tänään, kun ammuttiin 50m pienoiskiväärin asentokilpailun (3×20 ls) karsintakilpailu. Leppä hurjasteli 595 pistettä (polvi 198, makuu 199, pysty 198). Se oli karsinnan paras tulos.

– Tänään oli uskomattoman hyvä päivä! En tehnyt kilpailun aikana yhtään virhettä. Ammuin kolme kertaa 9,9 pistettä ja kaksi kertaa 9,8 pistettä, ja loput olivat kymppejä. Kaikki asennot toimivat tänään. Olen tyytyväinen myös siihen, että pääni kesti loppuun asti. Ammuin äskettäin Rion maailmancupissa 583 pistettä. Sielläkin oli hyvää ammuntaa, mutta nyt laukaukset olivat kympin puolella. Se on välillä pienestä kiinni, Leppä kertoi puhelimitse Budapestista.

Leppä on tiennyt jo pitkään, että huipputulos on tuloillaan. Se tapahtui tänään:

– Olen ampunut asentokilpailun uusilla säännöillä nyt neljä kertaa. Nyt tuli peräti kaksitoista pistettä parempi tulos kuin Riossa, missä oli samanlainen keli kuin täällä. Onhan se iso hyppäys ja uusi SE-tulos.

Leppä jossitteli myös sen verran, että mietti kuinka monta pistettä hän olisi samalla tekemisellä ampunut entisessä 3×40 ls kilpailussa:

– Jos laskee kaksi kertaa 595 pistettä, niin se tekee 1190 pistettä. Olisihan se kova tulos, mutta se on vain jossittelua. Lähden huomiseen peruskilpailuun hyvällä ja rennolla fiiliksellä.

Itävallan Gernot Rumpler teki karsinnan toiseksi parhaan tuloksen 591. Sebastian Långströmin (Kyrkslätt Skytteförening) tulos oli 581 (194+199+188), jolla hän oli erässään 16:s.

KSF:n Henna Viljanen teki naisten asentokilpailun karsinnassa 575 pistettä (193+195+187). Hän oli tuloksellaan eränsä 20. paras. Jenna Kuisma (KSF) ampui  toisessa erässä tuloksen 559, jolla oli 23:s.

I. Masped Shooting cup -kilpailun kaikki tulokset Siuksen sivuilla.