Joonas Pyhälä, Satu Mäkelä-Nummela, Eetu Kallioinen ja Marjut Heinonen Polar GP:n voittoihin
22.5.2022 klo 20:38

Satu Mäkelä-Nummela voitti Polar GP:n naisten trapin. (Kuvat: Lassi Palo)

Haulikkolajien kansainvälinen Polar GP päättyi sunnuntaina trapissa Joonas Pyhälän ja Satu Mäkelä-Nummelan sekä skeetissä Eetu Kallioisen ja Marjut Heinosen voittoihin.

Hollolan Hälvälän ampumaradalla järjestettiin viikonloppuna haulikkolajien kansainvälinen Polar GP-kilpailu. Joonas Pyhälä (Pohjois-Hämeen Ampujat) voitti miesten trapin ja Satu Mäkelä-Nummela (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) naisten trapin.

Miesten trapin ykkönen: Joonas Pyhälä.

Miesten skeetin voitto meni Eetu Kallioiselle (Ala-Hämeen Ampujat). Marjut Heinonen (Oulun Seudun Haulikkoampujat) oli naisten skeetin ykkönen.

Pyhälän peruskilpailun tulos oli kahdeksanneksi paras eli 105. Juho Mäkelä (OSU) oli peruskisan paras tuloksellaan 109.

– Peruskisani tökki ja meni reilusti alakanttiin. Vasta finaalissa sain kiekkoja kiinni. Tästä on nyt hyvä jatkaa, ensimmäisen Polar GP:n voittonsa napannut Pyhälä hymyili.

Eemil Pirttisalo (Ruotsalon Metsästysyhdistys) oli toinen ja Vesa Järvinen (Sibbo Skyttegille) kolmas.

Mäkelä-Nummela voitti naisten finaalin kahden kiekon erolla seuratoveriinsa Noora Antikaiseen (24–22). Mäkelä-Nummela rikkoi peruskilpailussa 104 kiekkoa, kun ykkönen eli hänen tyttärensä Sara Nummela (Orimattilan Jymy) teki viisi kiekkoa paremman tuloksen.

– Tämä oli hyvä harjoitus. Peruskisan ja finaalin tulokset saa heittää viemäriin. Finaalissa oli vähän hätäilyn tuntua. Tästä täytyy vain parantaa, Mäkelä-Nummela sanoi.

Mäkelä-Nummela kilpailee seuraavan kerran Azerbaidzhanin Bakussa 27.5.-7.6. järjestettävässä maailmancupissa. Hänellä on ollut hyvä startti kauteen, sillä hän sijoittui maaliskuussa Perun Limassa järjestetyssä maailmancupissa seitsemänneksi ja huhtikuussa Italian Lonatossa neljänneksi.

Eetu Kallioinen voitti miesten skeetin.

Kallioisen mukaan hänen parasta ammuntaansa nähtiin finaalissa.

– Muuten oli kyllä… Peruskisan viimeisessä sarjassa pummasin samalta paikalta neljä kiekkoa peräkkäin, mitä ei saisi tapahtua, hän harmitteli.

Tommi Takanen (Lahden Ampumaseura) sijoittui toiseksi. Kallioisen peruskilpailun tulos oli 115. Hän otti nyt kolmannen miesten sarjan voiton Polar GP:ssä. Kallioinen kilpailee seuraavan kerran kotiradallaan Lopella 18.-19. kesäkuuta järjestettävässä Sako-Franchi GP:ssä.

Heinonen ja Niina Aaltonen (Rauman Seudun Urheiluampujat) kävivät tiukan kamppailun naisten skeetin voitosta.

– Päätimme Niinan kanssa, että olemme finaalissa. Niin siinä sitten kävi, mutta loppujärjestystä emme kuitenkaan päättäneet, Heinonen nauroi kisan jälkeen.

Marjut Heinonen, naisten skeetin ykkönen.

– Oli kivaa ja jännää! Minun pitää jatkossa treenata finaaliammuntaa, hän jatkoi.

Polar GP:n kaikki tulokset Lahden Ampumaseuran verkkosivuilla.