Bakun MC: Aleksi Leppä ilmakiväärin 36:s, Sebastian Långström 46:s
28.5.2022 klo 14:27
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Sebastian Långström Bakun maailmancupissa lauantaina. (Kuva: leif Rolland)

Aleksi Leppä sijoittui miesten ilmakiväärissä 36:nneksi, kun maailmancup alkoi lauantaina Azerbaidzhanin Bakussa. Sebastian Långström oli 46:s. Heidän tuloksensa olivat 623,7 ja 621,5.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) GP-kilpailu Espanjan Granadassa on vielä kesken, kun Azerbaidzhanin Bakussa järjestettävä maailmancup jo alkoi.

Bakussa alettiin kilpailla lauantaina, jolloin ammuttiin miesten 10m ilmakiväärin peruskilpailu. Ilmakiväärikisaan osallistuivat suomalaisista Aleksi Leppä (Haminan Ampumaseura) ja Sebastian Långström (Kyrkslätt Skytteförening), jotka kilpailivat vielä torstaina Granadassa ja kiirehtivät sieltä Bakuun.

Lepän tulos oli 623,7 (103,8+103,3+103,9+104,8+103,8+104,1), jolla hän sijoittui 36:nneksi. Långström oli 46:s tuloksellaan 621,5 pisteellään (103,1+103,2+102,8+104,3+103,8+104,3).

Sunnuntaina ammuttavaan ilmakiväärin finaaliin pääsi peruskisan kahdeksan parasta. Finaaliraja oli 628,6. Serbian Lazar Kovacevic oli peruskisan ykkönen 630,6 pisteellään ja ainoa 630 pisteen rajan ylittänyt.

Lepän mukaan varsinkin kilpailun alku oli todella hankala eikä hän meinannut saada asentoa rennoksi.

– Keho tuntui vähän jäykältä. Kokonaisuudessaan se oli aika samanlaista ammuntaa kuin kisoissa on nyt ollutkin viime aikoina. Harmi vain, että se on tosi lähellä sitä, että se olisi tosi hyvää ja taistelisin finaalipaikoista. Jotain ammunnasta puuttuu, koska en saa ihan parasta irti. Positiivista oli se, että tänään oli paljon hyviä kymppejä, Leppä summasi päivän kilpailunsa.

Långström sanoi, että kilpailu oli ”tasaisen haastava”:

– Tälle päivälle ja kisalle oli jo aikaisemmin asetettu ”tavoitteet” taikka lähinnä valittu pari teknistä osa-aluetta, joihin keskitytään. Matkustamiseen liittyen kroppa oli eilen jumissa, mutta illalla sain aika hyvin jumppailtua jumit auki, Långström puolestaan kertoi.

Bakun maailmancupissa kilpaillaan haulikko-, kivääri- ja pistoolilajeissa. Kisatapahtumat päättyvät kesäkuun 5. päivänä. Maailmancupiin on ilmoittautunut 703 ampumaurheilijaa, jotka edustavat 65 maata. Mukana on yksitoista suomalaista – kahden kivääriampujan eli Lepän ja Långströmin lisäksi seitsemän trap- ja kaksi pistooliampujaa.

Miesten ja naisten 10m ilmapistooli ammutaan sunnuntaina. Miesten kilpailuun osallistuu Joonas Kallio (Suomussalmen Urheiluampujat) ja naisten kilpailuun Ella Hakala (Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura).

Huomenna ammutaan myös miesten ja naisten trapin ensimmäinen kilpailupäivä. Suomalaisista mukana ovat Jukka Laakso (Orimattilan Seudun Urheiluampujat), Juho Mäkelä (OSU) ja Teemu Ruutana (Längelmäen Seudun Ampujat) sekä Noora Antikainen (OSU), Satu Mäkelä-Nummela (OSU), Sara Nummela (Orimattilan Jymy) ja Mopsi Veromaa (Sibbo Skyttegille).

ISSF:n maailmancup (haulikko, kivääri, pistooli)
27.5.-7.6. Baku, Azerbaidzhan

Suomalaislajien tuloksia la 28.5.

Miesten 10m ilmakivääri, peruskilpailu: 1) Lazar Kovalevic Serbia 630,6, 2) Islam Usseinov Kazakstan 629,6, 3) Sergey Richter Israel 629,3, 4) Rudrankksh Patil Intia 628,8, 5) Istvan Peni Unkari 628,7, 6) Martin Strempfl Itävalta 628,6, 7) Maciej Kowalewicz Puola 628,6, 8) Miran Maricic Kroatia 628,6, … 36) Aleksi Leppä 623,7, … 46) Sebastian Långström 621,5. 78 osanottajaa. Finaali ammutaan su 29.5.

Maailmancupin kaikki tulokset ISSF:n verkkosivuilla.