Vuorimaalla Walldorfissa kahden voiton päivä
28.5.2022 klo 21:06
Sami Heikkilä

Aaro Vuorimaa oli tänään huippuvireessä Saksassa, kun hän tähtäsi miesten sarjan voittoon 50m sekajuoksuilla sekä 10m normaalijuoksuilla. Aino Vaittinen otti kilpailujen ensimmäisen voittonsa naisten sarjassa.

Aaro Vuorimaa voitti 50m sekajuoksut ja 10m normaalijuoksut. Kuva: Ville Häyrinen.

Liikkuvan maalin kansainväliset kilpailut jatkuivat tänään Walldorfissa. Miehet kilpailivat liikkuvan maalin 50m sekajuoksuissa ja 10m normaalijuoksuissa. Naiset ja nuoret ampuivat 10m sekajuoksut sekä 50m normaalijuoksut.

50m sekajuoksuilla Aaro Vuorimaa ja Heikki Lähdekorpi tähtäsivät taululle lukemat 386, joilla he pääsivät uusimaan kilpailun voitosta yhdessä Saksan Tobias Schönsteinerin kanssa. Kilpailun voitto ratkesi ensimmäisellä kahdella laukauksella, kun Aaro Vuorimaa ampui kaksi kymppiä. Lähdekorpi ja Schönsteiner ampuivat kympistä pois ja ratkoivat vielä hopean kohtalon. Lopulta saksalainen vei hopean tuloksella 37 ja Lähdekorvelle pronssia pistein 36. Niklas Hyvärinen oli neljäs tuloksella 382.

Miehet jatkoivat kisapäiväänsä 10m normaalijuoksuilla. Aaro Vuorimaa jatkoi vahvasti ja tähtäsi taululle hyvät lukemat 579, jolla irtosi kilpailun voitto. Kaksoisvoiton Suomelle varmisti Heikki Lähdekorpi tuloksellaan 577. Niklas Hyvärinen oli kilpailun neljäs tuloksella 570.

Naisten sarjassa Aino Vaittinen tähtäsi ensin hopealle 10m sekajuoksuilla tuloksella 358. Hopea tuli lopulta uusinnan kautta, jonka Vaittinen voitti pistein 16-14. Vastassa oli saksalainen Eva Östreicher.

50m normaalijuoksuilla Vaittinen jatkoi hyvää suorittamista ja ampuikin kirkkaasti voittoon tuloksellaan 561. Hopealle ampuneeseen saksalaiseen syntyi 21 pistettä.

Aino Vaittinen, Toni Annala, Niklas Hyvärinen, Aaro Vuorimaa ja Heikki Lähdekorpi ovat kahmineet mitaleita Walldorfissa. Kuva: Ville Häyrinen

Toni Annala ampui poikien sarjassa 50m normaalijuoksujen voittoon tuloksella 564. 10m sekajuoksuilla Annala oli toinen pistein 353.

– Miehiltä tosi hyvä kisa. Aaron tuplavoitto tietysti päivän parasta antia. Myös Aino ja Toni ampui tosi hyviä pätkiä, mutta muutamat huonot osumat söivät tuloksia. Edelleen kisailu on mukavaa ja ammunta naurattaa, vitsailee lajin päävalmentaja Ville Häyrinen kisapäivän jälkeen.

Kansainväliset kilpailut, liikkuva maali

26.-29.5.2022, Walldorf, Saksa

50m sekajuoksut Liikkuva maali

Sarja M: 1) Aaro Vuorimaa 386, 20, 2) Tobias Schönsteiner Saksa 386, 37, 3) Heikki Lähdekorpi 386, 36, 4) Niklas Hyvärinen 382. 15 osanottajaa.

10m normaalijuoksut Liikkuva maali

Sarja M: 1) Aaro Vuorimaa 579, 2) Heikki Lähdekorpi 577, 3) Roman Bidaut Ranska 571, 4) Niklas Hyvärinen 570. 15 osanottajaa.

50m normaalijuoksut Liikkuva maali

Sarja N): 1) Aino Vaittinen 561, 2) Nicola Muller-Fabender Saksa 540, 3) Eva Östreicher Saksa 533. 5 osanottajaa.

Sarja M20: 1) Toni Annala 564, 18, 2) Julian Gebauer Saksa 564, 17, 3) A`Goston Deri Unkari 497. 5 osanottajaa.

10m sekajuoksut Liikkuva maali

Sarja N): 1) Daniela Vogelbacher Saksa 364, 2) Aino Vaittinen 358, 16, 3) Eva Östreicher Saksa 358, 14. 6 osanottajaa.

Sarja M20: 1) Julian Gebauer Saksa 366, 2) Toni Annala 353, 3) Jules Nguyen Mat Ranska 337. 5 osanottajaa.