Idän Karjussa annettiin MM-näyttöjä
11.6.2022 klo 20:58
Sami Heikkilä

Aaro Vuorimaa ampui voittoon 50m normaalijuoksuilla. Niklas Hyvärinen oli paras sekajuoksuilla. Ida Heikkilä ampui yli SE:n.

Idän Karjussa annettiin MM-näyttöjä liikkuvassa maalissa tänään lauantaina. Kilpailut jatkuvat huomenna ikäkausisarjoilla.

Ida Heikkilä ja Aino Vaittinen ampuivat kovia tuloksia tytöissä. (Kuva: ESA)

Aaro Vuorimaa (LSA) jatkoi hyvin sujunutta kesäkauttaan ampumalla 50m normaalijuoksujen voittoon tuloksella 586. Voitto ei tosin tullut ilman todellista kisaa, sillä Krister Holmberg (RS) ampui peruskilpailussa saman tuloksen ja näin ollen voitto ratkaistiin uusintalaukauksilla. Vuorimaa oli uusinnassa parempi lopulta pistein 39-38. Kolmanneksi sijoittui Holmbergin seurakaveri Niklas Hyvärinen tuloksella 578.

Sekajuoksuilla Niklas Hyvärinen antoi vuorostaan parastaan ja nappasikin kisan voiton pistein 388. Aaro Vuorimaa sijoittui toiseksi tuloksellaan 386 ja Krister Holmberg oli kilpailun kolmas tuloksella 384.

Tytöissä Ida Heikkilä (Kymppi 64) ampui kovat tulokset 578 ja 384 voittaen molemmat lajit. Tulos 384 olisi ollut N20 sarjan SE, mutta kilpailu ei ollut ennätyskelpoinen. Kilpailuissa toiseksi sijoittunut Aino Vaittinen (HIAS) ampui sekajuoksuilla myöskin erinomaisen tuloksen 383, joka olisi ollut sivuava SE.

Vuorimaa oik. voitti normaalijuoksujen ratkoissa Krister Holmbergin. (Kuva: ESA)

Poikien sarjassa molemmat kisat voitti Toni Annala (JjA). Sekajuoksujen voiton hän nappasi hyvällä tuloksella 381.

Valmentaja Ville Häyrinen seurasi urheilijoiden suoritukset kisapaikalla.

-Etenkin nuorilla tosi hyvät kisat. Aaro tasainen, Aino haastaa Idaa tosi hyvin ja Tonillakin tosi hyvä sekaritulos. Muutoinkin mukava päästä ampumaan kotimaassa karjua lämpimässä kelissä. Toivotaan ensi viikolle Kangasalle samanlaista keliä, Häyrinen tuumailee.

Idän Karju 50m liikkuva maali, 11.-12.6.2022, Lappeenranta

50m normaalijuoksut

Sarja M: 1) Aaro Vuorimaa LSA 586, 39, 2) Krister Holmberg RS 586, 38, 3) Niklas Hyvärinen RS 578, 4) Mikko Hakala K-64 555, 5) Vesa-Matti Sallinen P-HA 554, 6) Timo Pylsy ESA 548, 7) Kari-Matti Reijola ESA 523

Sarja M20: 1) Toni Annala JjA 556, 2) Matias Pasanen VarVi 513

Sarja N20: 1) Ida Heikkilä K-64 578, 2) Aino Vaittinen HlAS 561

50m sekajuoksut

Sarja M: 1) Niklas Hyvärinen RS 388, 2) Aaro Vuorimaa LSA 386, 3) Krister Holmberg RS 384, 4) Kari-Matti Reijola ESA 372, 5) Mikko Hakala K-64 364, 6) Timo Pylsy ESA 360, 7) Vesa-Matti Sallinen P-HA 352

Sarja M20: 1) Toni Annala JjA 381, 2) Matias Pasanen VarVi 341

Sarja N20: 1) Ida Heikkilä K-64 384, 2) Aino Vaittinen HlAS 383