Ida Heikkilä ampui 570 pisteen kerhoon Suomen ennätystuloksella
18.6.2022 klo 20:33
Sami Heikkilä

Tampereella ammuttiin lauantaina Kesäkuun kisat 10m liikkuvassa maalissa. Kilpailut olivat lajin MM-näyttökilpailut. Ida Heikkilä ampui SE:n normaalijuoksuilla. Heikki Lähdekorpi ja Aaro Vuorimaa voittoihin miehissä.

Ida Heikkilä tähtäsi SE:n ja pääsi 570 pisteen kerhoon. (Kuva: Sami Heikkilä)

Ida Heikkilä ampui 10m normaalijuoksuilla huipputuloksen 570, joka kirjataan lajin uudeksi Suomen ennätykseksi N ja N20 sarjoissa. Vanha Suomen ennätystulos 564 oli myöskin Heikkilä nimissä vuodelta 2021.

Tuloksellaan Ida Heikkilä pääsi ensimmäisenä naisena 570 pisteen kerhoon. Kerhoon kuuluu nyt 30 liikkuvan maalin ampujaa, joista Heikki Koskinen on ollut ensimmäinen 570 ylittäjä vuonna 1989. Lajia on ammuttu vuodesta 1989. Suomen ennätys on Krister Holmbergin ja Vesa Saviahteen jakama 587. Naisten ME on 575 ja tyttöjen 557.

-Tuntui, että oli hyvä rauhallinen läsnäolo ampuessa ja kulki tosi hyvin, kommentoi Ida Heikkilä heti kilpailun päätyttyä suoritustaan.

Heikki Lähdekorpi ampui normaalijuoksujen voittoon. (Kuva: Sami Heikkilä)

Satakunnan Ampujien Heikki Lähdekorpi oli normaalijuoksuilla päivän tarkin, kun hän tähtäsi tuloksen 576 ja eteni piikkipaikalta mitaliotteluihin. Mitaliotteluihin etenivät Lähdekorven lisäksi pisteen perässä ollut Lapuan Seudun Ampujien Aaro Vuorimaa tuloksella 575 sekä Raseborgs Skyttaren urheilijat Niklas Hyvärinen 572 ja Krister Holmberg 562.

Ensimmäisessä välierässä Lähdekorpi ja Holmberg ampuivat pitkän kilpailun, jonka voiton vei lopulta Lähdekorpi erin 9-7. Toisen välierän voittoon ampui Hyvärinen erin 6-2. Pronssiottelussa kohtasivat siis lopulta Vuorimaa ja Holmberg, jonka voittoon ampui Aaro Vuorimaa erin 6-3.

Heikki Lähdekorpi jatkoi vahvaa ammuntaansa kultaottelussa ja voitti Niklas Hyvärisen erin 6-3. Kilpailun voitto Lähdekorvelle ja hopeaa Hyväriselle.

Sekajuoksuilla Aaro Vuorimaa oli omaa luokkaansa, kun hän ampui selvään voittoon tuloksella 388. Vuorimaa voisi kilpailla M20 sarjassa, mutta hakee kovempia kilpailuja miesten sarjasta. Vuorimaan tulos olisi ollut M20 sarjan SE. Kisan toiseksi tähtäsi Heikki Lähdekorpi tuloksella 381 ja kolmanneksi sijoittui Niklas Hyvärinen pistein 378.

Aaro Vuorimaa oli ylivoimainen sekajuoksuilla. (Kuva: Sami Heikkilä)

Kesäkuun kisa 2022 10m 18.6.2022, Tampere

10m Liikkuva maali

Sarja M: 1) Heikki Lähdekorpi SA 576, 2) Niklas Hyvärinen RS 572, 3) Aaro Vuorimaa LSA 575, 4) Krister Holmberg RS 562, 5) Sami Heikkilä Kymppi 64 548.

Sarja N20: 1) Ida Heikkilä Kymppi 64 570 SE, 2) Aino Vaittinen HIAS 539.

Sarja M20): 1) Toni Annala JjA 548, 2) Henri Karlsson Kymppi 64 505, 3) Matias Pasanen VarVi 481.

10m Liikkuva maali sekajuoksut

Sarja M: 1) Aaro Vuorimaa LSA 388, 2) Heikki Lähdekorpi SA 381, 3) Niklas Hyvärinen RS 378, 4) Krister Holmberg RS 375, 5) Sami Heikkilä Kymppi 64 359.

Sarja N20: 1) Ida Heikkilä Kymppi 64 369, 2) Aino Vaittinen HIAS 364.

Sarja M20): 1) Toni Annala JjA 368, 2) Matias Pasanen VarVi 350, 3) Henri Karlsson Kymppi 64 296.