Aino Vaittinen pisti SE:n uusiksi Kesäkuun kisassa Kangasalla
19.6.2022 klo 19:11
Sami Heikkilä

Kesäkuun kisat jatkuivat liikkuvan maalin 50m lajeilla Kangasalla. Satakunnan Ampujien Heikki Lähdekorpi otti molempien lajien voitot miesten sarjassa. Hämeenlinnan Ampumaseuran Aino Vaittinen tähtäsi N20 sarjan Suomen ennätyksen sekajuoksuilla.

Aino Vaittinen tähtäsi 50m sekajuoksuilla N20 sarjan SE:n 385. (Kuva: Matias Pasanen)

Heikki Lähdekorpi jatkoi vahvaa ammuntaa 50m lajeissa ottamalla ensin voiton normaalijuoksuilla pistein 585. Toiseksi sijoittui RS:n Niklas Hyvärinen tuloksella 583 ja kolmanneksi RS:n Krister Holmberg pistein 581. Toisen voittonsa Lähdekorpi ampui sekajuoksuilla, kun hän nakutti taululle lukemat 390. Kisa oli tiukka sillä hopealle tähdännyt LSA:n Aaro Vuorimaa jäi vain pisteen päähän tuloksellaan 389. Kisan kolmas oli Niklas Hyvärinen pistein 387.

– Olen tyytyväinen viikonlopun saldoon. Pienellä treenillä saadaan vielä jokuset tekniikkavirheet hiottua kuntoon. Nyt on näytöt annettu ja odotellaan päätöksiä MM-paikan suhteen. Toivon, että Helsinki-Vantaalla tavataan vahvalla joukkueella, kertoo Heikki Lähdekorpi kisan jälkeen.

Tytöissä Aino Vaittinen ampui ensin voittoon normaalijuoksuilla pistein 573. Hyvät otteet jatkuivat sekajuoksuilla, kun kilpailun voitto ratkesi vasta viimeisellä laukauksella. Vaittinen ampui viimeisen laukauksen kymppiin ja tulostaulu näytti lukemaa 385, joka on N20 sarjan uusi Suomen ennätys. Pisteen päähän ja hopeaa ottanut Ida Heikkilä ampui pisteet 384, joka oli vanha N20 sarjan SE ja Heikkilän omissa nimissä. Ida Heikkilä oli toinen myös normaalijuoksuilla.

– Suomen ennätyksen ampuminen on ollut lähellä viimeisimmissä kilpailuissa ja viimein se onnistui! Koko kilpailun ajan ammunta oli hyvää ja oli kiva tuntea taas kunnon jännitys sarjan aikana, iloitsi Vaittinen onnistumistaan.

Toni Annala (JjA) ampui M20 sarjassa molempien lajien voittoon tuloksilla 562 ja 366.

Kesäkuun kisa 50m 19.6.2022, Kangasala

50m normaalijuoksut

Sarja M: 1) Heikki Lähdekorpi SA 585, 2) Niklas Hyvärinen RS 583, 3) Krister Holmberg RS 581, 4) Aaro Vuorimaa LSA 577, 5) Sami Heikkilä K-64 567, 6) Antti Knuuti HlAS 555, 7) Jarkko Korkeela K-64 509

Sarja M20: 1) Toni Annala JjA 562, 2) Henri Karlsson K-64 532, 3) Frans Laukka SaSA 506

Sarja N: 1) Henna Heikkilä K-64 532

Sarja N20: 1) Aino Vaittinen HlAS 573, 2) Ida Heikkilä K-64 567

50m sekajuoksut

Sarja M: 1) Heikki Lähdekorpi SA 390, 2) Aaro Vuorimaa LSA 389, 3) Niklas Hyvärinen RS 387, 4) Krister Holmberg RS 382, 5) Sami Heikkilä K-64 375, 6) Antti Knuuti HlAS 373, 7) Jarkko Korkeela K-64 343

Sarja N: 1) Henna Heikkilä K-64 337

Sarja N20: 1) Aino Vaittinen HlAS 385 SE, 2) Ida Heikkilä K-64 384