Compak Sportingin EM-kisat: Suomen juniorit jäivät pisteen pronssimitalista
19.6.2022 klo 19:49

EM-kisoissa mukana olleet junior-maajoukkueampujat Oliver Ojansuu, Rasmus Kumpuvaara ja Anton Selen

Compak Sportingin EM-kilpailut päättyivät tänään sunnuntaina, ja jännitys säilyi kisan loppuun asti. Suomen junior-maajoukkue jäi täpärästi pronssista.

Compak Sportingin EM-kilpailut järjestettiin Santiago de Compostelan lähellä olevalla Rio Sarin ampumaradalla Espanjassa. Se sijaitsee 500 kilometriä pääkaupungista Madridista  Kisat alkoivat torstaina ja päättyivät tänään sunnuntaina.

Suomen junior-maajoukkueen ampujat Oliver Ojansuu, Rasmus Kumpuvaara ja Anton Selén olivat kisan loppumetreille asti kiinni pronssimitalissa, mutta hienoista suorituksista huolimatta mitali jäi pisteen päähän. Italian maajoukkue vei ykkössijan 580 kiekolla, Ranska toisen sijan 573:lla ja Espanja kolmannen sijan 548 kiekolla.

Junioreiden henkilökohtaisella kilpailussa Ojansuu oli kymmenes (186), Kumpuvaara 14:s (183) ja Selén 19:s (179). Junior-sarjan voitti ranskalainen Luc Cloitre (196).

Naisten sarjassa kilpaileva Johanna Huotari sai 175 kiekkoa ja oli sarjan 15:s. Naisten kisan voitti espanjalainen Beatriz Laparra Cuenca (191).

Open-sarjassa kilpaileva Markku Ojansuu sai 182 kiekkoa ja oli 112:s. Open-sarjan voitti ranskalainen Charles Bardou (199).

EM-radat oli järjestetty pienelle alueelle, mutta toimivat hyvin vaihtelevassa maastossa. Sääolosuhteet olivat hyvin vaihtelevat aurinkoisesta sateiseen ja tuuliseen keliin. Lämpöasteet vaihtelivat 15–35 asteen välillä. EM-kisoihin osallistui 344 ampujaa 21:stä maasta.

Teksti & kuvat: Anci Sandås