Tommi Takanen ja Marjut Heinonen ykkösiä skeetin Sako-Franchi GP:ssä
19.6.2022 klo 19:37

Tommi Takanen otti miesten skeetin voiton Sako-Franchi GP:ssä. (Arkistokuva: Lassi Palo)

Tommi Takanen voitti miesten skeetin sunnuntaina Lopella päättyneessä Sako-Franchi GP-kilpailussa. Marjut Heinonen oli naisten ykkönen.

Lopen ampumaurheilukeskuksessa järjestettiin viikonloppuna skeetin Sako-Franchi GP-kilpailu. Miesten skeetissä nähtiin hyvätasoinen peruskilpailu, jossa kuusi suomalaista urheilijaa rikkoi 120 kiekon rajan.

Timo Laitinen (Sibbo Skyttegille) ja Timi Vallioniemi (Ala-Hämeen Ampujat) tekivät tuloksen 122. Laitinen lopetti viime vuonna maajoukkuetasolla. Marjut Heinonen (Oulun Seudun Haulikkoampujat) oli naisten peruskilpailun paras tuloksellaan 116.

Miesten finaalin voitti lopulta Tommi Takanen (Lahden Ampumaseura). Hän oli ratkaisuhetkillä Vallioniemeä parempi pistein 38–37. Lari Pesonen (Ilomantsin Erämiehet) sijoittui kolmanneksi. Laitinen oli neljäs.

Takasen peruskisan tulos oli 121 ja Pesosen 120. Muut 120;n kiekon rajan rikkoneet suomalaiset olivat A-HA:n Eetu Kallioinen (120) ja Rauman Seudun Urheiluampujien Sami Aaltonen (120).

Heinonen voitti finaalissa Jenna Kössin (SSG) 36–29.

Tero Kallioinen (A-HA) rikkoi M50-sarjan peruskilpailussa 118 kiekkoa. Y80-sarjassa tehtiin uusi Suomen ennätys, kun Tauno Lappeteläinen (HyMA) rikkoi 69 kiekkoa.