Ampumaurheilu mukana Olympiapäivässä
21.6.2022 klo 11:59
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Olympiapäivä valtaa Helsingin Olympiastadionin 20. heinäkuuta. Ampumaurheilu on yksi mukana olevista lajeista.

Suomen Olympiakomitea järjestää Olympiapäivän Helsingin Olympiastadionilla keskiviikkona 20. heinäkuuta kello 10–17. Olympiapäivä on kaikille avoin ja maksuton tapahtuma, joka antaa yleisölle mahdollisuuden löytää kipinä uuteen liikuntaharrastukseen. Olympiapäivä on samalla Helsingin olympialaisten 70-vuotisjuhlien päätapahtuma.

Olympiapäivänä Stadionin ympäristö täyttyy lajipisteistä, joissa eri urheilulajien osaajat opastavat kokeilemaan lajeja. Olympiastadionin aukiolla pääportin edustalla on Street-alue, jossa voi kokeilla tuoreita olympialajeja, kuten skeittausta ja katukorista. Alueella pääsee myös testaamaan frisbeegolfia, hiihtoa ja luistelua rullasuksilla ja -luistimilla sekä temppuilemaan pallon kanssa katufutiksen hengessä.

Olympiastadionin sisäpuolen Sport-alueella voi kokeilla ja seurata muun muassa ampumaurheilua, yleisurheilua, salibandyä, suunnistusta, nyrkkeilyä, judoa ja painia, soutua ja melontaa, keilailua, cheerleadingiä ja voimistelua. Sport-alueella nähdään myös Pariisin 2024 kesäolympialaisissa debytoivan tanssilajin, breakingin, esityksiä tasatunnein.

Vasta avattu urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus Tahto kutsuu Olympiapäivän tapahtumavieraat maksutta näyttelyihinsä, jotka esittelevät Helsingin kisoja laajasti ja monipuolisesti. Sporttisen kesäpäivän kruunaa pulahdus Uimastadionilla, jonne Olympiapäivän osallistujilla on ilmainen pääsy päivän aikana. Uimastadion valmistui alun perin Helsingin vuoden 1940 olympialaisten kilpa-areenaksi.

Olympiakomitea kutsuu erityisellä lämmöllä kaikkia vuoden 1952 kisoihin osallistuneita vapaaehtoistyöntekijöitä mukaan muistelemaan 70 vuoden takaisia kisakokemuksia ja nauttimaan olympiapäivän tunnelmasta uudistetulla Olympiastadionilla.

Suomen Olympiakomitea järjestää tapahtuman yhteistyössä Helsingin kaupungin, Olympiastadionin, Urheilumuseon sekä Olympiakomitean jäsenjärjestöjen ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Lisätietoja: Olympiakomitean verkkosivut.