Sportingampujilla kuuma kisa Viesakasissa
27.6.2022 klo 06:33
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomalaiset sportingampujat Viesakas Cup -kisassa: Anja Pekkala-Mähönen, Markku Ojansuu, Veikko Sohlman, Rauno Mähönen, Jani Korhonen ja Petri Kokkonen. (Kuva: Anci Sanåås)

Latviassa järjestettiin viikonloppuna 200:n kiekon Fitasc sporting -kisa Viesakas Cup. Suomesta kilpailuun osallistui kuusi sportingampujaa.

Viesakasin luonnonpuisto tarjoaa Euroopan kauneimmat sportingpuitteet. Näin myös tälläkin kertaa. Aurinko paistoi, ja hellettä riitti puistossa, jossa peurat ja lehmät välillä näyttäytyivät kilpailijoille ja niitä välillä väistettiinkin.

Ampujat kertoivat, että vaikka olivat osallistuneet Viesakasin alueella järjestettyihin kisoihin aikaisemmin, niin alueen koon ja mahtavien olosuhteiden ansiosta radat olivat hyvin vaihtelevia ja uusia ratoja oli tehty uusiin paikkoihin. Kiekoissa oli myös käytetty erittäin haastavia lentoratoja. Lisäksi laaja alue mahdollisti kahdeksan radan järjestämisen, mikä on Suomessa harvinaista.

Naisten sarjassa Anja Pekkala-Mähönen oli kolmas tuloksella 120 kiekkoa. Naisten sarjan voitti latviainen Iveta Tile tuloksella 167.

Senior-sarjassa Petri Kokkonen oli toinen tuloksella 154 kiekkoa. Veikko Sohlman oli kahdeksas tuloksella 133. Senior-sarjan voittaja oli ukrainalainen Sergij Isaryk (155).

Miesten sarjassa Markku Ojansuu oli kuudes (156), Jani Korhonen yhdeksäs (153) ja Rauno Mähönen 19:s (144).

Kilpailuun osallistui 158 ampumaurheilijaa seitsemästä maasta.