Mika Vuolle: ”Salon SM-viikko täytti tavoitteet”
3.7.2022 klo 22:12
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Kim Leppänen vauhdissa Salon Urheilutalossa sunnuntaina. (Kuvat: Lassi Palo)

”Salon SM-viikko täytti Action airille asetetut tavoitteet”, SM-kilpailun johtaja Mika Vuolle sanoi sunnuntaina.

Action airin SM-kilpailut ammuttiin viikonloppuna Salon Urheilutalossa. Kilpailu oli mukana Olympiakomitean järjestämällä ja YLE:n televisioimalla SM-viikolla, jossa oli mukana kaikkiaan 28 lajia. Tuhansia urheilijoita ja toimitsijoita kokoavan suurtapahtuma oli iso ponnistus myös Action airin kilpailuorganisaatiolle.

Action airin SM-kisajärjestelyt toimivat hyvin.

– Kaikki sujui hyvin, ja tapahtuma täytti sille asetetut tavoitteet. Se oli juuri sellainen kuin lähdimme hakemaan. Yleisöä oli paikan päällä mukavasti, ja lajikokeilu kiinnosti. Eräskin salolainen pariskunta kävi kokeilemassa lajia niin lauantaina kuin sunnuntainakin. Rouva on ampunut ilmakiväärillä, mutta haluaa nyt vaihtaa vauhdikkaampaan lajiin, Vuolle kertoi.

– Eivätköhän tästä lajin harrastajamäärät lähde nousuun! Toivottavasti ampumaseuratkin heräävät tähän lajiin, Vuolle jatkoi.

Vuolle porukoineen toi koko ”sirkuksen” Saloon, pääosin Tampereelta ja Helsingistä. He rakensivat ”verraten pienellä porukalla” Salossa tapahtumaa viikon verran. Päivät olivat tiiviitä ja hikisiäkin kolmenkymmenen asteen helteessä.

– Valitettavasti korona verotti viime hetkillä niin toimitsijoiden kuin urheilijoidenkin määrää, Vuolle sanoi sunnuntaina.

Ampumaurheilun kannalta merkittävää oli se, että Action airin SM-kilpailut näkyivät YLE:n Areenassa sunnuntaina, jolloin aseluokkina olivat Open ja Standard. Salon Urheilutaloon rakennettiin kaksitoista ohjelmaa käsittänyt SM-kilpailu, jonka kilpailijat selvittivät työpäivän mittaisen rupeaman aikana. Televisioinnin takia ohjelmista piti tehdä tällä kertaa tavanomaista siistimpiä.

– Yritimme panostaa näyttävyyteen ihan suuren maailman malliin ja mielestäni onnistuimme, Vuolle kertoi.

Kilpailun ratamestarina toimi Riku Kalinen Poliisien Ampumaseurasta. Vaikka Action airissa oli mukana paljon junioreita, ammuttavat ohjelmat eivät silti olleet helppoja tai yksinkertaisia. Kalisen mukaan ohjelmat olivat vähintäänkin riittävän haastavia.

Kansainvälisesti erittäin menestynyt Kim Leppänen (Sibbo Skyttegille) ja isänsä Tarmo Leppänen (Heinolan Ampujat) olivat samaa mieltä Action airin SM-kilpailun haastavuudesta:

– Tämä oli oikein laadukas tapahtuma ja teknillisin tähän mennessä! Täällä oli ison kisan fiilistä, Kim Leppänen myhäili.

– Paikka oli sopiva, ja kulissit olivat viimeisen päälle. Kaikki pelitti, sunnuntaina ammutun Standard-luokan voittanut Leppänen sanoi.

Isä Tarmo Leppänen oli samoilla linjoilla:

– Täällä sai kilpailufiiliksen heti päälle. Poika ei voita minua ammunnalla, vaan liikkeellä. Aika samalla flow´lla vedämme, ja stagejen purkamisessa on sama sävel. Tarmo-isä sanoi ja kertoi suunnittelevansa MM-kisamatkaa Thaimaahan loppuvuodesta. Hän on harrastanut practical-ammuntaa jo 1980-luvun puolivälistä lähtien. Kim Leppänen ei pääse MM-kisamatkalle perhesyiden takia.

Jesse Nio (Nokian Seudun Ampujat) voitti lauantaina jo seitsemännen Production-luokan mestaruutensa. NoSA otti kaksoisvoiton, kun Alex Nevalainen sai hopeaa. Pronssi meni PAS:n Henri Haapsaarelle.

Classic-luokan mestaruuden voitti Teemu Makkonen (Helsingin Varuskunnan Ampujat). Roy Juurijoki (Loimaan Laukojat) oli toinen ja Markku Matilainen kolmas. Matilainen oli kisojen pitkämatkalaisin: hän edustaa Tornionseudun Ampujia.

Neljännen jaossa olleen Suomen mestaruuden eli Open-luokan voitti sunnuntaina Jari Sievänen (Rauman Seudun Urheiluampujat).

Action airin SM-kilpailuun osallistui kaikkiaan 60 urheiluampujaa. Suurin edustus oli helsinkiläisellä PAS:lla (14).

Kaikki tulokset löydät täältä.

Lisää kuvia Ampumaurheiluliiton Facebookissa.