Nyströmille para-maailmancupin pronssia
16.7.2022 klo 11:43
Mikko Taussi
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Perjantaina käynnistyivät kilpailulajit World Para Shooting Sportin (WSPS) maailmancupissa Saksan Münchenissä. Ensimmäisinä suomalaisina kilpailivat Mikkelin Ampujia kotimaassa edustava Timo Nyström ilmakiväärissä ja Lapin Ampujien Markku Karjalainen urheilupistoolissa.

Nyströmin nousujohteinen ammunta näkövammaisten ilmakiväärin (VIS) peruskilpailussa päättyi tulokseen 499.1 pistettä. Tulos on vain kolme pistettä huonompi kuin hänen kolme vuotta sitten ampumansa Suomen ennätys. Nyström sijoittui peruskilpailussa toiseksi Ranskan David Dulinin jälkeen. Dulinin tulos oli 512.6. Näkövammaisten ilmakiväärin pystyasenon kilpailuun osallistui tällä kertaa vain neljä ampujaa. Näkövammaisten ammunnassa miehet ja naiset ampuvat samassa luokassa.

Peruskilpailun tuloksellaan Nyström saavutti oikeuden osallistua marraskuussa Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa pidettäviin para-ammunnan maailmanmestaruuskilpailuihin.

Finaalin hyvin aloittanut Nyström taipui peruskilpailun kolmanneksi tulleelle Slovakian Stefan Kopcikille viimeisillä laukauksilla ennen putoamistaan.

Tulokset

  1. David Dulin, FRA 193.3 (peruskilpailu 512.2)
  2. Stefan Kopcik, SVK 177.5 (463.0)
  3. Timo Nyström, FIN 157.5 (499.1)
  4. Claudia Kunz-Inderkummen, SUI 121.6 (410.5).
Timo Nyström.

 

Vasemmalta: Stefan Kopcik, David Dulin ja Timo Nyström (avustaja Jaana Nyström)

 

Markku Karjalainen osallistui 25 metrin pistoolikilpailuun (P3 SH1) kahdenkymmenenviiden ampujan ryhmässä. Tämäkin luokka on yhteinen miehille ja naisille. Karjalaisen ensimmäinen maailmancup -urakka alkoi hieman  tahmeasti hänen sijoituttuaan sijalle 20. Lapin mies ampui tarkkuusosalla 256 pistettä ja pikaosalla 266 pistettä saaden kokoon yhteensä 522 pistettä.

Peruskilpailussa Intia otti kaksoisvoiton Jakhar Rahulin ammuttua 571 pistettä ja Singhraj Adhanan ammuttua 570 pistettä. Adhanan pikaosa oli hieno 292 pistettä. Ukrainan Oleksii Denysiuk ampui peruskilpailun kolmanneksi tuloksella 570. Peruskilpailun kolmikko säilytti järjestyksen myös finaalissa Rahulin kerätessä 27 pistettä, Adhanan 24 pistettä ja Denysiukin 20 pistettä.

Suomalaisten kilpailut jatkuvat sunnuntaina 17.7 para-trapilla, jossa ovat mukana Vesa Järvinen ja Juha Myllymäki sekä ilmapistoolilla, jossa Markku Karjalainen asettuu toistamiseen maineikkaalle Münchenin ilma-asehallin ampumalinjalle.

Maanantaina 18.7 haulikkoampujat jatkavat urakkaansa, Karjalainen kilpailee ilmavakiopistoolilla ja Nyström, hallitseva lajin maailmanmestari, näkövammaisten ilmakiväärin makuuasentokilpailussa.