Mikko Kiviniemi vei English Sportingin yleisen sarjan Suomen mestaruuden
25.7.2022 klo 11:01
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Sibbo Skyttegille (SSG) ja Suomen Metsästysyhdistys (SMY) järjestivät English Sportingin SM-kisat 23.–24.7.  Mikko Kiviniemi, SSG, vei yleisen sarjan voiton tuloksella 184 kiekkoa 200:sta. OMAS:in Juhani Moilanen oli toinen tuloksella 182. SMY:n Harri Heinonen ja SSG:n Oliver Lindh ratkoivat kolmannesta sijasta, ja Harri Heinonen vei lopulta kolmannen sijan tuloksella 180 (+9) kiekkoa.

– Tiesin oman ammuntani olevan tällä hetkellä hyvällä tasolla, ja sen takia myös odotukset olivat korkealla, kertoo Kiviniemi.

– Varsinkin lauantai sujui odotusten mukaisesti, ammunta oli helppoa ja hölmöjä virheitä ei tullut tehtyä. Sunnuntaina keskittyminen herpaantui muutaman kerran, mutta sain kuitenkin riittävän hyvän tuloksen kasaan.

Kisat järjestettiin niin, että osallistujat oli jaettu kahteen ryhmään. Toinen ryhmä ampui lauantaina 100 kiekkoa SSG:n radalla ja toinen ryhmä 100 kiekkoa SMY:n radalla. Sunnuntaina ryhmät vaihtoivat toiselle radalle.

– Kahden ampumaradan kisat toimivat loistavasti. Toivottavasti jatkossa vastaavanlaista mahdollisuutta käytetään hyväksi. Molempina päivinä pysyimme aikataulussa, eikä suurempia ongelmia ollut. Päivät eivät venyneet pitkiksi, kun puolet ampujista ampuivat toisen radan. Molemmilla radoilla oli tehty mahtavaa työtä järjestelyiden suhteen ja saimme ampua monipuolisia kiekkoja erilaisia taustoja vasten, jatkaa Kiviniemi.

Wilhelmina Wadstein, SSG, voitti naisten sarjan tuloksella 170 kiekkoa, Liina Laine, Salon Seudun Ampujat (SaSA), oli toinen tuloksella 150 ja SSG:n Anna Lillqvist kolmas tuloksella 133 kiekkoa.

– Oli kivat kisat, radat toimivat hyvin ja pidin siitä, että kisapäivät olivat suhteellisen lyhyet, kertoo Wadstein.

– Lauantaina ammuin SMY:n radalla, joka mielestäni se oli hieman haastavampi, koska minulla oli vaikeuksia nähdä osa kiekoista. Se että kisat järjestettiin kahdella eri ampumaradalla toimi mielestäni hyvin, tämä toi paljon vaihteluja maastoon. Sunnuntaina ammunta sujui hyvin, mutta niin kuin monessa ESP-kisoissa, niin jossakin vaiheessa kisaa sattui sellainen kiekko, joka oli itselleni erityisen haastava. Jos tämä kiekko löytyy esimerkiksi viidestä tuplasta, niin ampuminen tuntuu kyllä raskaalta. Päivän kohokohdat olivat silloin kun ammuin päivän ensimmäisen ja viimeisten rastin täyteen. Näissä kisoissa opin taas uusia asioita ja tiedän nyt mitä pitää vielä harjoitella. Näin se on, vaikka voittaa!

Hyvinkään Metsästysampujien (HyMa) Roope Ojansuu voitti alle 17-vuotiaiden sarjan tuloksella 154 kiekkoa. Aatos Äijälä, Oulaisten Ampujat (OulA) oli toinen tuloksella 140 ja Erno Heiska, Nivalan Urheilijat (NU), kolmas tuloksella 138 kiekkoa.

Y20-sarjan voitti SSG:n Anton Selén tuloksella 172 kiekkoa, OMAS:in Rasmus Kumpuvaara oli toinen tuloksella 166 ja Ville Koskinen, Liedon Riistamiehet (LRM), kolmas tuloksella 151 kiekkoa.

Pauli Heikki Moilanen, OMAS, voitti Y56 sarjan tuloksella 174 kiekkoa. SSG:n Timo Kyntäjä oli toinen tuloksella 171 ja Vesa Kujansivu kolmas tuloksella 166 kiekkoa.

SSG:n Matti Nurmi voitti Y66-sarjan tuloksella 163 kiekkoa ja Kalle Suominen oli toinen tuloksella 160. Rune Sundqvist, Jakobstads Skytteförening (JSF) oli kolmas tuloksella 153 kiekkoa.

Y73-sarjan voiton vei Pertti Laine, Keski-Suomen Ampujat (KSA), tuloksella 141 kiekkoa, Markku Aaltonen, Valkeakosken Rihla, oli toinen tuloksella 137 ja Raine Moliis, Flyktskytteklubben (FSK) kolmas tuloksella 104 kiekkoa.

Tulokset

Teksti: Anci Sandås

Kuvat: Markku Ojansuu