Henna Viljaselle 300 metrin kiväärin EM-pronssia Zagrebissa
27.7.2022 klo 13:55
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Henna Viljanen otti uransa ensimmäisen henkilökohtaisen arvokisamitalinsa, kun hän ampui pronssia 300 metrin kiväärin EM-kilpailussa Zagrebissa. Viljasen mitali tuli asentokilpailussa tuloksella 579.

Hän ampui polvelta 193, makuulta 193 ja pystystä 193. Kilpailun voitti Saksan Lisa Müller tuloksella 583, Ruotsin Elin Åhlin otti hopeaa tuloksella 582. Suomen joukkueella oli haasteita matkatavaroiden saapumisen kanssa, minkä vuoksi avauspäivän kilpailu jäi väliin.

– Saatiin tavarat eilen illalla, eli piti lähteä kylmiltään ampumaan kilpailua radalla, missä en ole aiemmin ampunut. Kisa ei ollut helppo ja kisan aikanakin oli kaikkea ylimääräistä säätöä. Kaikesta huolimatta sain hyvin nollattua ajatukset ja keskityttyä kilpailun ajan hyvään tekemiseen alusta loppuun asti. Olen erittäin tyytyväinen, että se riitti tänään pronssiin, Viljanen sanoi.

Miesten vapaakiväärin asentokilpailussa kaksi suomalaista ylsi kymmenen parhaan joukkoon, kun Aleksi Leppä oli kuudes ja Juho Autio kahdeksas. Leppä ampui 579 (197+197+185) ja Autio 577 (194+196+187).

– Tänään oli todella vaikea päivä. Hihnat sain taisteltua kohtuulliseksi vaikkei sekään ollut helppoa, mutta pysty oli vaikeaa. Ei ollut helpoin tilanne lähteä kilpailuun radalle, missä ei ole koskaan ampunut, eikä päästy täällä harjoittelemaan ollenkaan, Leppä sanoi.

– Haastavat lähtökohdat lähteä kisaan, kun laukut tulivat vasta eilen illalla, emmekä kerenneet ampua yhtään harjoitusta ennen kilpailuja. Siihen nähden ihan ok-suoritus tänään, vaikka pysty jäi vähän alakanttiin. Nyt aloitetaan keskittyminen huomiseen joukkuekilpailun pronssiotteluun, Autio sanoi.

Juho Kurki oli 19:s tuloksella 569. Kilpailun voitti Unkarin Istvan Peni tuloksella 586.

Tulokset

Kuva: Tapio Kajan