MM-Chateauroux: Aaro Vuorimaa ampui maailmanmestariksi!
4.8.2022 klo 14:14
Sami Heikkilä
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Aaro Vuorimaan hermot piti ja hän tähtäsi poikien sarjan maailmanmestariksi 50m normaalijuoksuilla Ranskan Chateauroux’ssa. Miesten sarjassa Holmbergilla, Lähdekorvella ja Hyvärisellä tasainen päivä.

Miesten ja poikien 50m liikkuvan maalin normaalijuoksuissa ammuttiin toinen kilpailupäivä eli nopeat juoksut (30 ls).

Maailmanmestari Aaro Vuorimaa tuulettamassa voittonsa ratkettua. (Kuva: Heikki Lähdekorpi)

Eilisten hitaiden juoksujen jälkeen neljänneltä sijalta nopeille juoksuille lähtenyt Krister Holmberg (Raseborgs Skyttar) tähtäsi tänään torstaina tuloksen 287 (99+94+94). Holmberg oli yhteistuloksellaan 584 lopulta 6:s. Kilpailun voittoon tähtäsi Ukrainan Ihor Kizyma pistein 591.

– Alku oli tänään hyvä (99) ja tekeminen jatkui, mutta osumat karkasivat vähän ympäriinsä. Ei vaan osunut riittävän keskelle. Vähän meni jossain vaiheessa jopa luottamus laitteisiin kun samaan aikaan toisella radalla oli ratarikko, kun laite ei näyttänyt osumia lainkaan, kertaa Krister Holmberg kisapäiväänsä.

Heikki Lähdekorpi (Satakunnan Ampujat) oli kisassa 8:s tuloksella 578. Lähdekorven sijoitus parani eiliseltä yhden sijan ylemmäs, kun hän tähtäsi nopeilla juoksuilla pisteet 287 (93+95+97).

– Tulos ei tyydytä, mutta eka kisa on nyt alta pois ja kohti uusia mennään. Kuitenkin ihan hyvää ammuntaa enemmäkseen niin ei ole syytä panikoida, pohti Heikki Lähdekorpi tulostaan.

Niklas Hyvärisellä oli kisan aikana ratalaitteiden kanssa ongelmia, kun taululaite ei näyttänyt yhtä osumista. Hän tähtäsi lopulta nopeilla juoksulla pisteet 286 (94+98+94). Lopputuloksena 576, jolla hän sijoittuu 10:nneksi.

– Ei siinä oikein mitään erikoista. Ratalaite jätti tänään yhden osumista näyttämättä ja siitä tuli kauhea halabaloo, jonka jälkeen laukaus uusittiin. Vaikea oli päästä sen jälkeen takaisin rytmiin, mutta ei se lopputulokseen kauheasti vaikuttanut. Ihan sama jos on 6. tai 12., kertasi Niklas Hyvärinen kisaansa.

Poikien sarjassa Aaro Vuorimaa (Lapuan Seudun Ampujat) lähti nopeille juoksuille piikkipaikalta, kun hän tähtäsi eilen hitailla tuloksen 295. Eroa toisena olleeseen Ukrainalaiseen oli kaksi pistettä.

Aaro Vuorimaan hermot kestivät kovan paineen ja hän tähtäsi nopeilla juoksuilla tuloksen 289 (95+99+95), jolla hän varmisti itselleen ensimmäisen maailmanmestaruuden. Vuorimaan kokonaistulos oli 584. Voitto irtosi kuuden pisteen turvin, kun toiseksi tähtäsi Ukrainan Chadai Roman 578 pisteellä.

– Koskaan ei ole kisoissa jännittänyt näin paljon! Hyvien hitaiden ansiosta sain yhteistulokseksi kelvollisen tuloksen. Viime yö oli hiukan levoton ja teki tästä päivästä haastavan kun tiesin, että kärjestä lähdetään nopeille juoksuille. Kyllä mä oon niin onnellinen tästä! Ekaa kertaa MM-viivalla ja heti voitto. Siis täähän on ihan uskomatonta vaikka tiesin, että ollaan kovassa kunnossa, mutta se ei todellakaan oo mikään itsestään selvyys, riemuitsi tuore maailmanmestari Aaro Vuorimaa heti kisan jälkeen.

MM-kilpailut jatkuvat huomenna 50m sekajuoksuilla.

Liikkuvan maalin MM-kilpailut
1.-9.8.2022, Chateuroux, Ranska

Miesten 50m liikkuva maali, normaalijuoksut (30+30 ls): 1) Ihor Kizyma Ukraina 591, 2) Emil Martinsson Ruotsi 590, 3) Josef Sike Unkari 589, 4) Lukasz Czapla Puola 588, … 6) Krister Holmberg 584, … 8) Heikki Lähdekorpi 578,… 10) Niklas Hyvärinen 576. 15 osanottajaa.

Poikien 50m liikkuva maali, normaalijuoksut (30+30 ls): 1) Aaro Vuorimaa 584, 2) Roman Chadai Ukraina 578, 3) Itulin Kyrylo Ukraina 571. 10 osanottajaa.